Ministerul Educației a publicat teste de simulare pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat

30 Mar 2020 | scris de A.A.
Ministerul Educației a publicat teste de simulare pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat

Elevii care se află zilele acestea acasă și depun eforturi în a-și continua cursurile online cu sprijinul personalului didactic au primit astăzi, prin intermediul platformei online a Ministerului Educației, o simulare de testare pentru examenele de bacalaureat și evaluare națională.

Testele cuprind toate materiile studiate: limba și literatura română, limba maternă, matematică, istorie, anatomie și biologie, chimie, fizică, geografie, informatică, științe socio-umane pentru elevii care ar urma să susțină bacalaureatul și matematică, limba română și limba maternă pentru absolvenții clasei a VIII-a.

Potrivit comunicatului MEC: „În contextul suspendării cursurilor, pentru pregătirea elevilor în vederea susținerii examenelor naționale, Ministerul Educației și Cercetării a publicat un prim set de resurse de antrenament pentru elevii care vor susține examenele naționale.

Resursele de antrenament tip test, realizate împreună cu Centrul Național de Evaluare și Examinare, respectă modelul subiectului de examen. Obiectivul acestora este acela de a exersa în această săptămână și de a continua efortul în vederea obținerii unor rezultate bune la viitoarele examene.

Baremele de evaluare și de notare vor fi publicate pe același site, vineri, 3 aprilie 2020. Rolul acestora este de autoevaluare și calibrare a modului în care au fost redactate răspunsurile.

Totodată, în cadrul emisiunilor Teleșcoala vor fi prezentate unele soluții ale acestor teste de antrenament, cu explicațiile necesare pentru a înțelege cât mai bine răspunsurile din baremele de evaluare și de notare”

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră