Poliţist împuşcat mortal, în timpul misiunii. Atacatorul, înarmat, este dat în urmărire

02 Iun 2019 | scris de A.V.
Poliţist împuşcat mortal, în timpul misiunii. Atacatorul, înarmat, este dat în urmărire Galerie foto (3)

Un poliţist de 43 de ani a fost împuşcat mortal, duminică după-amiaza, pe raza localităţii timişene Izvin, în timp ce se afla într-o misiune de prindere a unui tâlhar dat în urmărire naţională, pentru că avea de executat o condamnare, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Asupra agresoruluii ucis în misiune au fost trase trei focuri de armă, atacatorul, care nu a fost prins, fiind în continuare înarmat, a anunţat adjunctul inspectorului general al Poliţiei Române, Florian Dragnea.

"Asigurăm că au fost luate toate măsurile posibile pentru identificarea şi prinderea acestui bărbat. S-a întocmit dosar penal pentru omor calificat, iar procurorii Tribunalului Timiş cercetează cazul. Individul este înarmat la acest moment. Orice persoană îl observă să nu îl abordeze, ci să sesizeze de urgenţă Poliţia", a declarat Dragnea, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a precizat că arma folosită în atac este un pistol calibru 7.65 milimetri, de provenienţă sârbească. 

Victima este Cristian Amariei, în vârstă de 43 de ani.

„Din pacate, azi a mai cazut un coleg la datorie! De aceasta data impuscat in gat si piept, in plina strada, in com. Izvin, din jud. Timis! Cristian Amariei, la doar 43 de ani, a cazut secerat de gloantele trase de un urmarit international. Medicii au facut tot ce au putut pentru a-i salva viața politistului, dar inima acestuia a refuzat sa mai bata. Individul care a tras focurile de arma este cautat in continuare. Sa-ti fie tarana usoara, Cristi! End of watch 02.06.2019. :(„, este mesajul postat de colegi pe Facebook.

Bărbatul care a împuşcat mortal poliţistul a fost şi el rănit în zona umărului de un alt poliţist. Agresorul de numeşte Ionel Marcel Lepa şi este căutat pentru tâlhărie.

Ionel Marcel Lepa are emis pe numele lui un mandat de executare a pedepsei închisorii  din 25.04.2018, emis de Judecătoria Lugoj. El este condamnat la 4 ani, 8 luni și 1486 zile închisoare cu executare pentru comiterea infractiunii de tentativă la tâlhărie şi se sustrage executării pedepsei, potrivit Poliţiei Române.

Potrivit poliţiştilor, bărbatul căutat de cei doi agenţi din Recaş şi care a fost zărit de aceştia într-o maşină, în Izvin, autoturism care nu a oprit la semnalele poliţiştilor, a fost şi el rănit în timpul unui schimb de focuri.

UPDATE

Fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, Traian Berbeceanu a transmis un mesaj dur pe pagina sa de socializare ministrului de Interne, Carmen Dan, după ce un poliţist de 43 de ani, din Timiş, a fost împuşcat în misiune.

În mesajul postat pe Facebook, duminică, Traian Berbeceanu subliniază că poliţistul decedat nu avea echipament de protecţie în timpul misiunii şi că era înarmat cu pistol neperformant.
”S-a mai prăpădit un poliţist aflat în misiune, doamna Carmen Dan. De astă dată, împuşcat de un infractor recidivist, urmărit internaţional. Nu, doamnă ministru, colegul nostru nu avea echipament de protecţie, nu era dotat cu vreuna dintre miile de veste antiglonţ promise în urmă cu doi ani. Nu doamnă ministru, poliţistul ucis şi colegii lui nu erau înarmaţi cu pistoalele de ultimă generaţie promise, ci cu pistoletele Carpaţi, vechi, decalibrate şi absolut neperformante”, a scris Berbeceanu, pe Facebook.

Fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia îşi continuă mesajul scriind că partidul care a propulsat-o în funcţia de ministru pe Carmen Dan a ”risipit energii” pentru amnistie şi graţiere.

”Ştim, doamna ministru, că partidul care v-a propulsat în funcţie a risipit energii şi resurse deosebite pentru amnistie, pentru graţiere, pentru reducerea limitelor prescripţiei faptelor penale. Poate că de aceea, doamnă ministru, nu v-a mai rămas timp să vă gândiţi la poliţiştii înjunghiaţi în gări şi la cei împuşcaţi în misiune, la lipsurile logistice deosebite ale celor care-şi desfăşoară activitatea în stradă. Ştim însă sigur că vă veţi grăbi cu înaintarea în grad, post mortem, a EROULUI NOSTRU! Gest care nu mai foloseşte nimănui, doamnă ministru...”, a mai scris Berbeceanu.

UPDATE

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a transmis condoleanţe familiei şi colegilor poliţistului din judeţul Timiş ucis duminică, ea făcând referire totodată la forţele de ordine implicate în căutarea criminalului să depună toate eforturile pentru găsirea acestuia.

"Doresc să transmit şi pe această cale sincere condoleanţe soţiei, copiilor şi colegilor poliţistului ucis astăzi în misiune. Sunt profund îndurerată de faptul că un poliţist cu o carieră de peste 20 de ani, care s-a luptat în fiecare zi cu cei certaţi cu legea, a sfârşit atât de tragic. Totodată, apreciez faptul că poliţistul rănit în aceeaşi misiune s-a întors pentru a îl căuta pe criminal, după ce a primit îngrijiri medicale. Îi mulţumesc pentru dăruire şi profesionalism!", afirmă ministrul Carmen Dan, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Totodată, ministrul Dan menţionează că a solicitat conducerii Poliţiei Române să facă tot posibilul şi să mobilizeze toţi poliţiştii disponibili pentru capturarea criminalului.

"La Timiş au fost trimişi în sprijin colegi din Bucureşti, de la Institutul Naţional de Criminalistică, de la Direcţia Investigaţii Criminale şi de la Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale. În căutări sunt angrenaţi şi ofiţerii de la Direcţia Operaţiuni Speciale. Fac un apel la toate forţele de ordine care participă la căutarea criminalului să depună toate eforturile pentru ca acest criminal să fie găsit!", mai spune Carmen Dan, în mesajul postat pe Facebook.

CREDIT FOTO: tion.ro şi Poliţia Română

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră