1000 de persoane din ţări UE, majoritatea turişti, DATE DISPĂRUTE în Nepal

01 Mai 2015
1000 de persoane din ţări UE, majoritatea turişti, DATE DISPĂRUTE în Nepal
O mie de persoane din țările membre ale Uniunii Europene (UE), în majoritate turiști, sunt date dispărute în Nepal după aproape o săptămână de la cutremurul de pământ devastator, a afirmat ambasadoarea UE la Kathmandu, Rensje Teerink, relatează agenţiile internaţionale de presă.  

„Nu știm unde sunt sau unde ar putea fi”, a declarat presei Rensje Teerink, precizând că persoanele căutate în continuare sunt în majoritate turiști în zonele Langtang și Lukla. 

Langtang este o zonă de trekking de la nord de Kathmandu care a fost puternic afectată de avalanșe uriașe și de alunecări de teren, ea fiind aproape de epicentrul seismului. 

Potrivit unui alt responsabil al UE, care a dorit să-și păstreze anonimatul, majoritatea dintre ei vor fi probabil găsiți în viață, dar lipsa de acces în acele zone accidentate complică strângerea de informații despre soarta lor. 

Seismul de 7,8 grade din Nepal, care a devastat o parte din țară și a ucis peste 6.200 de persoane, a declanșat o avalanșă asupra taberei de bază din Everest, omorând 18 persoane. (M.C)

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Externe

Ultima oră