Mesajul Papei Francisc de Anul Nou

01 Ian 2016 | scris de Cristi Ionescu
Mesajul Papei Francisc de Anul Nou

Papa Francisc le-a dorit tuturor, în discursul rostit în fața a mii de credincioși veniți în Piața Sfântul Petru, "un an de pace" și de "milostivire". "Vă doresc tuturor un an de pace vegheat de Dumnezeu, plin de milostivire", a declarat suveranul pontif cu ocazia slujbei Angelus.

La fel ca de Crăciun, în Piața Sfântul Petru au fost mobilizați mulți polițiști, care au asigurat protecția oamenilor adunați de Anul Nou. Fiecare credincios a fost nevoit să treacă printr-un cadru de securitate înainte să intre în piață.

În cursul dimineții, papa a ținut o slujbă cu ocazia Zilei Mondiale pentru Pace, în care a făcut un apel la păstrarea speranței, în pofida violențelor și nedreptăților din lume. "Un fluviu de mizerie, alimentat de păcat, pare să contrazică plenitudinea vremurilor realizată de Cristos", a spus papa Francisc, adăugând în schimb că "acest fluviu în creștere nu poate face nimic împotriva oceanului de milostivire care inundă lumea noastră".

În mesajul său anual pentru pace, citit în 1 ianuarie în toate bisericile catolice, Jorge Bergoglio a criticat și "indiferența" unei lumi suprainformate și a făcut un apel la state să împiedice răspândirea conflictelor, să atenueze datoriile și să desfășoare o cooperare care să respecte culturile și dreptul copiilor de a se naște.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Externe

Ultima oră