Dosarul furtului de motorină. Șapte angajați ai Romgaz riscă arestarea preventivă

24 Noi 2015 | scris de Veronica Micu
Dosarul furtului de motorină. Șapte angajați ai Romgaz riscă arestarea preventivă

Șapte persoane reținute luni într-un dosar privind furt de motorină vor fi prezentate azi Judecătoriei Mediaș cu propunere de arestare preventivă, potrivit Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Sibiu.

"Șapte persoane au fost reținute ieri pentru 24 de ore în dosarul instrumentat de polițiștii medieșeni sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș privind infracțiuni de delapidare, respectiv delapidare în forma continuată. În continuarea cercetărilor efectuate ieri, în urma audierilor efectuate s-au emis ordonanțe de reținere pentru 24 de ore pe numele a șapte persoane, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentate Judecătoriei Mediaș cu propunere de arestare preventivă. Cercetările în acest dosar continuă", se arată într-un comunicat al IPJ Sibiu.

Polițiștii au făcut luni percheziții la 22 de angajați ai Romgaz, bănuiți că au furat motorina pe care o aveau în gestiune. Polițiștii susțin că, din luna iunie, mai mulți angajați au furat și vândut motorină de la această societate.

"În urma perchezițiilor, au fost ridicați aproximativ 500 de litri de motorină. În fapt, din cercetări a reieșit că, în perioada iunie — noiembrie a.c., cei în cauză, angajați ai unei societăți, și-ar fi însușit și ar fi comercializat cantități de combustibil pe care le aveau în gestiune. Prejudiciul total cauzat prin activitatea infracțională urmează a fi stabilit în urma administrării probatoriului", precizează reprezentanții IPJ Sibiu, într-un comunicat de presă.

Compania Romgaz susține că va lua "măsuri ferme" dacă se confirmă că angajații cercetați de polițiști au furat motorină.

Conducerea Sucursalei de Intervenții și Operații Speciale la Sondă (SIRCOSS) a pus deja la dispoziția investigatorilor toate documentele cerute.

"Ancheta privind posibile fapte de delapidare și complicitate la delapidare de motorină se află în desfășurare, iar conducerea Sucursalei de Intervenții și Operații Speciale la Sondă (SIRCOSS ) pune la dispoziția instituțiilor abilitate toate documentele solicitate în vederea derulării investigațiilor. Așteptăm concluziile anchetei în ceea ce privește angajații sucursalei, urmând să luăm măsuri ferme în situația în care se va dovedi vinovăția acestora", a comunicat luni, Agerpres, Biroul de presă al Romgaz.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră