Tururi organizate și acces gratuit la Galeria Țiriac Collection pentru elevi

20 Apr 2016 | scris de Sebastian S. Eduard
Tururi organizate și acces gratuit la Galeria Țiriac Collection pentru elevi

Tururile se vor desfășura de luni până joi, în intervalul orar 10:00-16:00. Transportul va fi asigurat cu un autocar Mercedes Benz Tourismo RHD, cu o capacitate de 50 de locuri pe scaune.

 

Un demers educativ

Acțiunea reprezintă un demers educativ, demarat la inițiativa domnului Ion Țiriac, care are scopul de a consolida cunoștințele copiilor și tinerilor cu privire la istoria automobilelor și, de asemenea, de a le oferi acestora oportunitatea de a descoperi pasiunea pentru domeniul auto.

 

În cadrul tururilor dedicate, coordonate de ghizii galeriei, elevii vor avea posibilitatea să-și însușească detalii inedite despre modelele auto și moto de referință în domeniu incluse în colecția domnului Ion Țiriac.

 

Pentru o implementare eficientă a proiectului, primăriile de sector din București au primit înștiințări oficiale care detaliază inițiativa, urmând ca acestea să informeze școlile din zonele de care sunt responsabile. Pentru moment au răspuns solicitării instituțiile arondate sectoarelor 5 și 6. Susținerea din partea autorităților este esențială pentru reușita inițiativei.

 

O anecdotă

Dealtfel. Ion Țiriac a dorit să fie prezent, astăzi, la primirea primul grup organizat. Mai mulți copii au fost ghidați de însuși renumitul om de afaceri.

 

Ion Țiriac a povestit, cu umor, cum ideea unui astfel de tur i-a venit în momentul în care a surprins, în urmă cu ceva timp, un copil care își lua notițe în fața mașinilor de colecție. Copilul i-a atras atenția asupra unei greșeli din fișa tehnică, iar Ion Țiriac i-a făcut imediat o „propunere” de angajare. „Nu cred că mă lasă mama” a fost răspunsul copilului.

 

Dincolo de această anecdotă, Ion Țiriac a înțeles căt de important este pentru copii a vizita colecția și a intuit necesitatea unui mijloc de transport care să îi aducă acolo.

 

tiriac1

Prima galerie auto personală

Țiriac Collection, prima galerie auto personală deschisă în România, situată în Otopeni, pe Calea Bucureștilor nr. 289, reunește în permanență peste 150 de modele emblematice aparținând celor mai importanți producători auto din lume.

 

Programul de vizitare pentru publicul larg este de vineri până duminică, în intervalul orar 10:00-20:00. Costul biletului este de 15 lei pentru adulți și de 7,5 lei pentru elevi, studenți și pensionari. Copiii cu vârsta de până la 6 ani inclusiv beneficiază de acces gratuit.

 

Detalii suplimentare despre Țiriac Collection pot fi accesate la adresa www.tiriaccollection.ro și pe pagina de facebook a galeriei.  

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră