Virgil Popescu: s-au emis peste 10000 de Certificate de Situaţie de Urgenţă

09 Apr 2020 | scris de A.A.
Virgil Popescu: s-au emis peste 10000 de Certificate de Situaţie de Urgenţă

Peste 10.000 de Certificate de Situaţie de Urgenţă au fost emise online în decurs de o săptămână, a declarat, joi, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de afaceri, Virgil Popescu, în debutul şedinţei de Guvern.

"Este funcţional (sistemul online de eliberare a certificatelor - n.r.). Duminică facem o săptămână de când este funcţional. În dimineaţa aceasta, când m-am uitat, erau emise peste 10.000 de Certificate de Situaţie de Urgenţă. Nu avem niciun fel de problemă tehnică din punct de vedere al aplicaţiei. Avem şi linie telefonică dedicată, unde sunt colegi de-ai noştri de la Departamentul Mediul de Afaceri, care răspund permanent la telefon. Avem mii de telefoane de întrebări, reuşim să-i învăţăm despre acest lucru, cum să opereze şi să le spunem la ce folosesc aceste certificate", a spus Popescu.

El a adăugat că acordarea acestor certificate se face online, "absolut tot", fără nicio intervenţie din partea ministerului de resort.

Aplicaţia dedicată eliberării Certificatelor de Situaţie de Urgenţă este activă de duminică seara. Certificatele de Situaţie de Urgenţă sunt emise în două forme: TIP 1 (Albastru) - pentru întreruperea totală sau parţială a activităţii, ca urmare a efectelor deciziilor emise de autorităţile publice competente, potrivit legii, în perioada stării de urgenţă decretate (afectaţi de Ordonanţele Militare); TIP 2 (Galben) - pentru înregistrarea unei diminuări a încasărilor sau veniturilor în luna martie 2020 cu un procentaj de minimum 25% faţă de media încasărilor sau veniturilor din perioada ianuarie - februarie 2020, precizează Agerpres.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră