Viorica Dăncilă a demisionat. Conducerea PSD a fost dizolvată

27 Noi 2019
Viorica Dăncilă a demisionat. Conducerea PSD a fost dizolvată

După cinci ore de dezbateri, ședința Partidului Social Democrat (PSD) s-a încheiat cu demisia, în cele din urmă, a Vioricăi Dăncilă și cu preluarea de către Marcel Ciolacu a funcției de președinte interimar.

"Am înţeles opinia colegilor mei, faptul că se doreşte o resetare a partidului, faptul că trebuie cineva să îşi asume rezultatul alegerilor. Nu este un moment de slăbiciune, este un moment de demnitate şi eu consider că a trebuit a să îmi dau demisia din funcţia de preşedinte al PSD. Este un gest pe care l-am făcut pentru partid. Consider că am făcut tot ce mi-a stat în putinţă ca să obţinem un rezultat bun, ca să mobilizăm electoratul, dar acum, în urma discuţiilor am înţeles că se doreşte o resetare a partidului şi că această resetare presupune o echipă care să preia conducerea partidului, o altă viziune, un alt program", a arătat ea, într-o declaraţie de presă susţinută la finalul şedinţei Comitetului Executiv.

Întreaga conducere a PSD a demisionat, iar până la congresul la care la care se va alege un nou președinte, conducerea va fi asigurată de Ciolacu, de Paul Stănescu, secretar general, și opt vicepreședinți, între care se află Gabriela Firea și Gabriel Mutu.

Viorica Dăncilă va fi președinta organizației de femei.

”Este o resetare totală, nu s-a întâmplat niciodată ca toată conducerea partidului să își prezinte demisia”, a spus Ciolacu.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră