Vânătorii încep să câştige din nou teren: 175 de urşi pot fi ucişi. Cine a luat decizia

06 Iul 2017
Vânătorii încep să câştige din nou teren: 175 de urşi pot fi ucişi. Cine a luat decizia

Cinci sute de oameni din judeţele Harghita, Covasna şi Mureş s-au adunat zilele trecte în fața Ministerului Mediului. Au protestat timp de câteva ore, disperați de atacurile urșilor și de lipsa de măsuri din partea autorităților.

În ultima vreme, urşii au apărut tot mai des prin localităţi în căutare de hrană. De exemplu, la Băile Tuşnad, ei se plimbă nestingheriţi prin staţiune.

Fără teamă, urşii îşi fac apariţia ziua în amiaza mare pe strada principala din Tuşnad. Caută de mâncare. Uneori, turiştii inconştienţi ignoră pericolul.

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a declarat, miercuri, că va emite un ordin de ministru privind cota de intervenție pe carnivorele mari, pentru 175 de urși, scrie agerpres.ro.

"Imediat în perioada următoare se va emite un ordin comun al ministrului Mediului, ministrului Apelor și Pădurilor, ministrul de Interne și ministrul Agriculturii pentru situațiile de urgență, dar în interiorul aceleiași cote de intervenție, care rămâne la Ministerul Mediului și ca procedură va fi dată, în urma unor notificări, făcute către unitatea administrativ teritorială, Agenția de Mediu locală, Garda Națională de Mediu, vom emite cota respectivă de intervenție în zona respectivă", a explicat ministrul.

Ea a adăugat că, în situațiile de urgență se va interveni cu reprezentanții Jandarmeriei.

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră