Usain Bolt, al treilea titlu olimpic consecutiv la 100m (VIDEO)

15 Aug 2016 | scris de Cristi Semeghin
Usain Bolt, al treilea titlu olimpic consecutiv la 100m (VIDEO)

Cronica unui eveniment așteptat, Usain Bolt s-a impus în proba de 100 de metri și a câștigat cel de-al treilea titlu olimpic consecutiv la 100 metri.

Cu un start nu prea fericit, Bolt a reușit să revină și să-l depășească pe americanul Justin Galin, plecat ca din pușcă. 

Neașteptat Bolt a terminat cursa fără să doboare vreun record, mondial sau olimpic, în nouă secunde și 81 de sutimi, americanul Justin Galin, pe locul doi, a terminat cursa în nouă secunde și 89 de sutimi, iar pe locul trei s-a clasat canadianul Andre de Grase, cu nouă secunde și 91 de sutimi.

"După semifinală, m-am simţit foarte bine şi am vrut să alerg mai repede (n.r. - în finală), dar am primit doar o oră şi 20de minute pauză, faţă de două ore şi 20 de minute în mod normal. Aşa că nu am avut timp de odihnă, nu ne-am refcăut picioarele şi nu am eliminat acidul lactic. E o provocare, dar pentru asta ne antrenăm", a declarat Usain Bolt la finalul cursei.

Bolt și-a adăugat astfel în palmares cel de-al treilea titlu de campion olimpic, după succesele înregistrate la la Beijing în 2008 şi la Londra în 2012, câștigând cea de-a șaptea medalie de aur, putând ajunge la nouă, dacă se impune și în probele de 200 de metri și de 4x100 de metri.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră