Uniunea Europeană oferă călătorii gratuite unui număr de 7.000 de liceeni şi studenţi

27 Mar 2017 | scris de Magda Marincovici
Uniunea Europeană oferă călătorii gratuite unui număr de 7.000 de liceeni şi studenţi

Comisia europeană a anunţat luni că va oferi unui număr de 7.000 de liceeni şi studenţi bilete gratuite pentru a călători în Europa cu scopul de a putea descoperi o ţară străină, transmite Reuters.

Solicitanţii  pot să depună cereri online până la 30 iunie în cadrul programului de schimb eTwinning pentru a obţine tichete, în sumă de cel  mult 530 de euro, pentru călătorii efectuate în perioada august 2017 - finele anului 2018. 

Costul estimat al acestei iniţiative este de 2,5 milioane de euro şi solicitanţii trebuie să opteze pentru un mijloc de transport cât mai „ecologic”. Este o operaţiune unică, prilejuită de a 30-a aniversare de la crearea programului de schimb universitar Erasmus. 

Comisia eurolpeană a decis de a nu mai da curs rezoluţiei adoptate anul trecut de Parlamentul european care propunea acordarea tuturor tinerelor de 18 ani de tichete InterRail, pentru a circula în mod gratuit, timp de o lună, pe căile ferate europene. 

Comisia a estimat că o asemenea iniţiativă va costa între 1,2 şi 1,6 miliarde de euro pe an. „Acest tipt de fonduri nu este disponibil pentru moment”, a precizat executivul european. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră