Un american susține că Covid19 i-a micșorat penisul cu un centimetru și jumătate

25 Ian 2022 | scris de M.N.
Un american susține că Covid19 i-a micșorat penisul cu un centimetru și jumătate

Un bărbat a spus că penisul i s-a micșorat cu un centimetru și jumătate după ce a avut COVID-19.

Un american în vârstă de 30 de ani, care a trebuit să fie spitalizat după ce a contractat COVID-19 în iulie anul trecut, susține acum că boala l-a lăsat cu un penis mic și disfuncție erectilă .

Înainte de a se îmbolnăvi, el și-a descris penisul ca fiind „peste medie” ca mărime. După ce a avut coronavirus în iulie 2021 și a fost internat în spital, bărbatul a observat că penisul i s-a micșorat cu cel puțin un centimetru și jumătate .

"Părea că am rămas cu o problemă de durată. Penisul meu s-a micșorat", a scris bărbatul, care nu și-a dezvăluit statutul de vaccinare . „Se pare că se datorează leziunilor vasculare, iar medicii par să creadă că este probabil permanent”.

Potrivit urologilor, mai multe persoane au descoperit că erecțiile lor au fost afectate de o infecție cu COVID-19.

Un grup de medici americani, Urologists United for Vaccination Education, a lansat un apel în octombrie care încurajează bărbații să se vaccineze, spunând că bărbații care au avut COVID-19 au șase ori mai multe șanse de a prezenta disfuncție erectilă.

Un studiu italian de anul trecut a constatat că 28% dintre bărbații care au avut COVID-19 au avut probleme cu disfuncția erectilă, în timp ce doar 9,33% dintre bărbații care nu au avut COVID-19 au experimentat aceeași problemă. 

Cercetătorii de la Universitatea din Miami au descoperit că „disfuncția larg răspândită a vaselor de sânge sau disfuncția endotelială, care rezultă din infecția cu COVID-19, ar putea contribui apoi la disfuncția erectilă”.

„În studiul nostru pilot, am descoperit că bărbații care anterior nu s-au plâns de disfuncție erectilă au dezvoltat o disfuncție erectilă destul de severă după debutul infecției cu COVID-19”, a spus despre rezultate dr. Ranjith Ramasamy, profesor asociat și director al Programului de Urologie Reproductivă al Universității din Miami.

„Studiile au arătat că COVID poate afecta vasele de sânge ale penisului într-un mod similar în care afectează vasele de sânge ale plămânilor, împiedicându-le să furnizeze suficient sânge penisului pentru a provoca o erecție și ducând la impotență permanentă”, spun medicii.

sursa: Business Insider, FoxNews

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră