UE e criticată pentru că nu a dezvăluit SMS-urile pe care Ursula von der Leyen le-a schimbat cu șeful Pfizer

28 Ian 2022 | scris de M.N.
UE e criticată pentru că nu a dezvăluit SMS-urile pe care Ursula von der Leyen le-a schimbat cu șeful Pfizer

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, este sub presiune să dezvăluie detaliile oricăror negocieri de aprovizionare cu vaccinuri desfășurate prin mesaj text telefonic cu directorul executiv al Pfizer Inc., Albert Bourla, în apogeul pandemiei de Covid-19.

Mediatorul Uniunii Europene a criticat vineri Comisia Europeană pentru că nu a dezvăluit mesajele SMS pe care șefa executivului UE, Ursula von der Leyen, le-a schimbat cu șeful Pfizer, Albert Bourla, înainte de a încheia un acord privind vaccinul COVID-19.

Ca răspuns la o solicitare de acces public a unui jurnalist, Comisia a declarat că nu a fost păstrată nicio înregistrare a unor astfel de mesaje.

„Modul restrâns în care a fost tratată această solicitare de acces public a însemnat că nu a fost făcută nicio încercare de a identifica dacă există mesaje text. 

Acest lucru nu corespunde așteptărilor rezonabile privind transparența și standardele administrative în cadrul Comisiei”, a declarat avocatul poporului Emily O'Reilly, care a cerut, de asemenea, Comisiei să verifice din nou mesajele relevante. 

Sursa: Reuters

Alte stiri din Externe

Ultima oră