TVR şi Ministerul Educaţiei încep cursurile televizate pentru elevi. Teleșcoala va fi pe TVR2, de luni până vineri, până în luna iunie

13 Mar 2020
TVR şi Ministerul Educaţiei încep cursurile televizate pentru elevi. Teleșcoala va fi pe TVR2, de luni până vineri, până în luna iunie

În plină epidemie de coronavirus, grădinițele, școlile şi liceele rămân închise, până când situația va permite ca elevii să revină în siguranţă în clase. Până atunci, TVR şi Ministerul Educaţiei încep cursurile televizate pentru a-i ajuta pe elevi să pregătescă examenele naționale. Teleșcoala va fi de luni pe TVR2, cu lecții pe care elevii le pot urmării zilnic, de luni până vineri.

Mai mulţi profesori s-au oferit să predea lecțiile pe internet după ce autorităţile au luat decizia de a închide şcolile şi liceele, cel puţin până pe 22 martie. Dar nu toţi elevii au acces la internet sau chiar calculatoare.

Televiziunea Publică, în colaborare cu Ministerul Educației, mută şcoala la TVR2. De luni, revine Teleșcoala, un program care îi va ajută pe elevi să continue pregătirea, mai ales cei care urmează să susţină examenele naționale.

Cursurile vor fi prezentate de profesori de specialitate, în fiecare zi, de luni până vineri.

Dimineata, de la ora la 9:00 până la ora 10:00, vor fi lecții pentru elevii de clasa a VIII-a.

Iar după-amiază, de la ora 15:00 până la ora 16:00, este rândul liceenilor să învețe în fața micului ecran.

În câteva școli, elevii au la dispoziție și cursuri online, predate chiar de profesorii lor. Așa cum se întâmplă, de exemplu, la școală gimnazială "Ioan Bădescu" din Popeşti Leordeni.

Până la digitalizarea sistemului de învățământ, Teleșcoala îi ajută pe toți elevii.

Emisiunea începe luni, 16 martie, la TVR2 și ține până în iunie. Cursurile vor fi încărcate atât pe canalul youtube al TVR cât și pe site-ul www.tvr.ro.

Nu este prima implicare a Televiziunii Publice în pregătirea elevilor care urmează să susțină examene naționale. Televiziunea Română a mai difuzat emisiunile „Cu 2 treci bacul", lecţii de limbă şi literatura română, la TVR 2 şi seria ecranizărilor operelor care intră în lista pentru examenul de bacalaureat la limba și literatură română, difuzată de TVR 1.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră