25 de spitale din regiunea Capitalei Bruxelles, mobilizate pentru îngrijirea victimelor

22 Mar 2016 | scris de Magda Marincovici
25 de spitale din regiunea Capitalei Bruxelles, mobilizate pentru îngrijirea victimelor

Pentru că sunt aduse persoane cu răni profunde, cu arsuri grave și extinse.

Spitalul Saint-Pierre, ca de altfel toate spitalele din regiunea Bruxelles, este sub planul Mash, ce indică alerta serviciilor medicale din spitale. Toți chirurgii și anesteziștii sunt în spital, totul s-a derulat perfect, spune Michelle Dusart, medicul-șef la Spitalul Saint-Pierre. Am anulat toate consultațiile și vizitele pentru a elibera paturile și blocurile operatorii pentru răniți. Dar și din rațiuni de securitate: suntem la nivelul 4 de alertă. O celulă de consiliere psihologică a fost, de asemenea, pusă la dispoziția apropiaților victimelor în atentate. Peste 25 de spitale din regiunea Bruxelles au fost mobilizate, unde au fost transportate victimele, explică profesorul Pierre Mols, șeful serviciului de urgență al

Spitalului Saint-Pierre. El definește nivelul ridicat de alertă: în acest moment spitalele, în loc să facă medicină la singular, face medicină la plural.

Saint-Luc et Erasme sunt alte spitale unde se acordă asistență medcală victimelor de la aeroport. Numeroși arși au fost transportanți la Spitalul militar.

Bruxelles este o capitală europeană cu multe spitale și după cunoștințele mele nu sunt probleme de supraaglomerare sau de lipsa rezervelor de sânge, precizează medicul-șef, Michelle Dusart.

Potrivit dr. Mols, șeful urgențelor de la Spitalul Saint-Pierre, ceea ce este acum în Bruxelles îi aduce aminte de atentatele din Paris. Când este o explozie, sunt răniți ca la război, spune acesta.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră