Simona Halep va prezenta replica trofeului cucerit la Roland Garros, pe Arena Naţională. Cu ce psiholog a lucrat sportiva

11 Iun 2018
Simona Halep va prezenta replica trofeului cucerit la Roland Garros, pe Arena Naţională. Cu ce psiholog a lucrat sportiva Galerie foto (2)

Primăria Municipiului Bucureşti anunţă că va organiza, luni, de la ora 20.00, la Arena Nationala, în faţa zonei VIP- intrarea oficială, o ceremonie în cadrul căreia Simona Halep, cetăţean de onoare al Capitalei, va prezenta românilor replica trofeului cucerit la Roland Garros, Cupa Suzanne Lenglen. Fiecare campion de la Roland Garros primește o replică, originalele rămân în proprietatea Federației Franceze de Tenis, putând fi admirate la Muzeul Național de Sport.

Cupa din argint masiv, ce cântărește 5,3 kilograme, a fost creată în anul 1979. Realizată de o celebră casă de bijuterii din Paris, Mellerio, care a creat și trofeul Balonul de Aur, Cupa Suzanne Lenglen și celelate trofee acordate nu intră niciodată în posesia învingătorilor. 

Accesul va fi permis prin străzile Maior Coravu, Pierre de Coubertin şi Basarabiei, intrarea fiind liberă.

UPDATE

Simona Halep a revenit în România, din Franţa, unde a câştigat titlul la Roland Garros. Ea a sosit cu o cursă Tarom, care a ajuns la ora 16.15, şi a fost întâmpinată de ministrul Tineretului si Sportului, Ioana Bran, de preşedintele FRT, George Cosac, precum şi de ceilalţi membri ai Comitetului Director al FRT, la Salonul Oficial al Aeroportului Internaţional Henri Coandă.

Unul din secretele succesului Simonei Halep este psihologul sportiv Alexis Castorri, care a lucrat de-a lungul timpului cu mai mulţi jucători de tenis, de golf şi oameni de afaceri, scrie News.ro. Castorri a stat şi în spatele primului trofeu de grand slam câştigat de britanicul Andy Murray, la US Open, în 2012.

Castorri, o femeie de 65 de ani din Fort Lauderdale, Florida, a lucrat prima dată cu Ivan Lendl, începând din ianuarie 1985. Lendl avea un titlu de grand slam, la French Open, în 1984, dar după începerea colaborării cu Alexis Castorri a devenit şi numărul 1 mondial. Castorri a pariat cu Lendl o mie de dolari că jucătorul avea să devină lider ATP şi să câştige US Open încă din acel an, 1985, ceea ce s-a şi întâmplat.

Peste ani, Ivan Lendl a prezentat-o pe Castorri lui Andy Murray, care a cooptat-o şi el în echipa lui, în februarie 2012, iar rezultatele au început să se vadă repede.

Psihologul american a mai lucrat cu sud-africanul Kevin Anderson, finalist anul trecut la US Open.

CREDIT FOTO: Roland Garros

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră