Şeful Poliţiei Rutiere Vaslui, prins ca-n filmele cu SPIONI

11 Ian 2016 | scris de Mara Răducanu
Şeful Poliţiei Rutiere Vaslui, prins ca-n filmele cu SPIONI

Tehnica folosită de procurorii anticorupţie pentru a aduna dovezi împotriva subcomisarului Iulian Munteanu, acuzat de fapte de corupţie, te duce cu gândul la filmele cu spioni. Astfel, unii dintre subalternii ofiterului de poliţie au purtat pe ei echipamente de ascultare audio-video. Acestea erau, de fapt, camere video miniaturale ascunse în nasturii tinutei de politist, potrivit vremeanoua.ro.Mai mult, atunci când Munteanu a mers să facă rost de carne de miel, pe care voia să o ofere mită comisarului-sef Mihai Axente, surse din politie povestesc că acesta a fost filmat cu o dronă, de la 400 de metri altitudine. Axente a primit carnea si mai multe sticle de vin. Pentru acest lucru, trebuia să treacă cu vederea neregulile descoperite în Biroul Rutier Vaslui. Mai mult, în luna mai 2015, Axente a mai primit un pat din lemn masiv, lucrat artizanal.

Comisarul Iulian Munteanu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru luare de mită si abuz în serviciu după ce, ani la rând, era dat ca exemplu că, în Politie, prin muncã si persevernetă, se poate ajunge în vârf. Ceea ce nu se spunea era legat de faptul că, după ce fostul subofiter de politie care făcea parte din escorta prezidentială (antemergător – n.r.) a cunoscut diversi oameni cu influentă si a ajuns la Vaslui, a mai dat dovadă de ceva. A dovedit că este un fin cunoscător al slăbiciunilor sefilor, cărora a stiu cum să le intre sub piele pentru a avansa cât mai sus în ierarhie. Acelasi lucru l-a făcut si cu Mihai Axente, comisarul sef venit în control de la Inspectoratul General de Politie si care, pentru a trece cu vederea neregulile constatate, a primit mită un pat din lemn de frasin.

De ce a cerut DNA arestarea lui Iulian Munteanu

Potrivit DNA, Iulian Munteanu este acuzat de săvârșirea a 3 infracțiuni de luare de mită, dare de mită în formă continuată (două acte materiale), 2 infracțiuni de trafic de influență, 2 infracțiuni de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale, 12 infracțiuni instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, 2 infracțiuni instigare la fals intelectual, 3 infracțiuni instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

"În perioada 2013 până în prezent, inculpatul Munteanu Iulian, în calitate de șef al Biroului Rutier Vaslui, a îndeplinit atribuții privind coordonarea și controlul activității de constatare și sancționare a abaterilor contravenționale de către angajații acestei unități. În perioada respectivă, acesta a determinat mai mulți agenți de poliție din subordinea sa să aplice sancțiuni pentru contravenții prevăzute de Codul rutier mai blânde decât care s-ar fi impus, mergând de la reducerea cuantumului amenzii până la înlocuirea cu avertisment, ori chiar să evite aplicarea vreunei sancțiuni", se arată în comunicatul DNA.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră