Șefa ANM anunță temperaturi neobișnuite. Ce se va întâmpla cu vremea începând de mâine

30 Mar 2016 | scris de Veronica Micu
 Șefa ANM anunță temperaturi neobișnuite. Ce se va întâmpla cu vremea începând de mâine

"O să avem o vreme din ce în ce mai frumoasă. Mâine, poimâine, în sudul țării temperaturile pot ajunge și la 26 de grade Celsius. Ca un început de vară", a precizat șefa ANM.

Florinela Georgescu a spus că în weekend va urma o răcire, care însă nu va fi semnificativă.

"Săptămâna viitoare, însă, vom avea temperaturi care vor sări de 20 de grade Celsius în toată țara. Iar în sud vom avea 25 sau chiar 26 grade Celsius", a conchis directorul executiv al ANM.

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

În Banat, până spre sfârșitul primei săptămâni, vremea se va încălzi treptat, devenind caldă în zilele de 31 martie și 1 aprilie, când se vor înregistra valori termice maxime, în medie, între 22 și 24 de grade. Pe 2 aprilie temperaturile vor scădea accentuat, spre medii de 16 grade, urmând ca apoi regimul termic să devină apropiat de cel climatologic specific perioadei, cu valori cuprinse între 17 și 19 grade. Temperaturile minime nu vor avea variații semnificative de-a lungul întregului interval și se vor încadra, în medie, între 4 și 8 grade. Ploi, în general slabe cantitativ, se vor semnala începând din seara zilei de 28 martie până în dimineața zilei de 30 martie. După data de 4 aprilie va crește din nou probabilitatea de apariție a ploilor, dar acestea se vor semnala local și temporar.

În Crișana, vremea se va încălzi treptat în primele zile ale intervalului, devenind caldă pe 31 martie și 1 aprilie, când se vor înregistra valori maxime, în medie, de 21....22 de grade. Pe 2 aprilie, temperaturile vor scădea accentuat spre medii de 14 grade, apoi regimul termic va fi apropiat de cel climatologic specific perioadei, cu valori cuprinse între 17 și 19 grade Celsius. Temperaturile minime se vor situa, în medie, între 2 și 6 grade de-a lungul întregului interval, exceptând noaptea de 31 spre 1 aprilie, când vor fi de aproximativ 8 grade. Ploi în general slabe cantitativ se vor semnala începând din seara zilei de 28 martie până în dimineața zilei de 30 martie. Din 4 aprilie, probabilitatea de apariție a ploilor, slabe cantitativ, va crește din nou.

În Transilvania, până spre sfârșitul primei săptămâni vremea se va încălzi treptat, devenind caldă pentru această perioadă a anului în zilele de 31 martie și 1 aprilie, când vor fi maxime în medie între 19 și 22 de grade. Pe 2 aprilie temperaturile diurne vor scădea accentuat spre valori medii de 13 grade, urmând ca apoi regimul termic să fie apropiat de cel climatologic specific perioadei, cu valori maxime cuprinse, în medie, între 15 și 17 grade. Mediile temperaturilor minime nu vor avea variații semnificative de-a lungul întregului interval și se vor situa între 1 și 4 grade, iar valori ușor negative se vor înregistra doar în nopțile de 29 martie, precum și pe 3 și 4 aprilie. În 28 și 29 martie se vor semnala ploi slabe pe arii restrânse, iar în prima decadă a lunii aprilie ploile sunt posibile doar izolat, cu precădere după 4 aprilie.

În Maramureș, vremea se va încălzi treptat în primele zile ale intervalului, devenind caldă pe 31 martie și 1 aprilie, când media temperaturilor maxime va fi de 19....20 de grade. Pe 2 aprilie temperaturile diurne vor scădea accentuat, spre valori medii de 13 grade, urmând ca apoi să devină apropiate de normele climatologice specifice perioadei, cu valori cuprinse între 16 și 18 grade. Temperaturile minime nu vor avea variații semnificative de-a lungul întregului interval și vor fi cuprinse, în medie, între 2 și 6 grade, iar valori apropiate de 0 grade se vor înregistra doar pe 29 martie și 3 aprilie. Ploi slabe, trecătoare, sunt posibile pe tot parcursul celor 2 săptămâni de prognoză, dar în 29 martie și după 4 aprilie acestea se vor semnala pe arii mai extinse.

În Moldova, până la sfârșitul lunii martie temperatura aerului va crește treptat, iar vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă a anului. Astfel, pe 31 martie — 1 aprilie vor fi maxime, în medie, de 20 de grade și minime de 4...6 grade. În data de 2 aprilie, va avea loc o răcire destul de accentuată, după care regimul termic va crește ușor, temperaturile maxime urmând a se încadra, în medie, între 12 și 15 grade, iar cele minime se vor situa între 2 și 6 grade, în intervalul 2 — 10 aprilie. Probabilitatea de apariție a ploilor, slabe cantitativ, va fi mai mare în jurul datei de 29 martie și, din nou, după 7 aprilie.

În Dobrogea, în prima săptămână, valorile maxime vor crește, în medie, de la 12 grade în prima zi, până la circa 20 de grade, pe 1 aprilie. Apoi vremea se va răci, iar până la sfârșitul intervalului nu va mai avea variații importante, media termică diurnă urmând a se situa între 12 și 14 grade. Regimul termic nocturn va avea o evoluție similară, astfel încât, în prima săptămână, temperaturile minime vor crește de la 3 la 8 grade, în data de 3 aprilie vor scădea cu aproximativ 4 grade la nivelul întregii regiuni, apoi tendința va fi, din nou, de creștere. Ploi pe arii restrânse, slabe cantitativ, vor fi posibile îndeosebi în intervalele 29-30 martie și 8-10 aprilie.

În Muntenia, până în data de 1 aprilie, temperatura va crește treptat și va atinge valori maxime, în medie, de 21...23 de grade și minime de 6...8 grade. Pe 2 aprilie vremea se va răci, temperaturile diurne vor coborî spre 14 grade, iar cele nocturne vor fi de 3...4 grade. Ulterior, în cursul celei de-a doua săptămâni de prognoză, regimul termic diurn se va încadra, în medie, între 15 și 18 grade, iar cel nocturn se va situa între 4 și 6 grade. Ploi, pe spații restrânse și slabe cantitativ, vor fi posibile cu precădere în 29 martie și după data de 7 aprilie.

În Oltenia, la sfârșitul lunii martie vremea se va încălzi și valorile termice vor deveni mult mai ridicate decât cele normale în această perioadă. Pe 1 aprilie, temperaturile maxime vor fi, în medie, de 22...24 de grade, iar cele minime se vor situa în jurul valorii de 7 grade. Apoi, vremea se va răci accentuat, iar regimul termic mediu va marca o scădere de aproximativ 9 grade. Ulterior, până la sfârșitul intervalului, temperaturile nu vor mai suferi modificări semnificative, valorile diurne urmând a fi cuprinse, în general, între 16 și 18 grade, iar cele nocturne, între 4 și 6 grade. Ploi slabe, trecătoare, sunt posibile pe data de 29 martie și, din nou, după 4 aprilie.

____________________________________

Citiți și:

INCREDIBIL! Motivul pentru care un minor român va ajunge după gratii în Austria

Cheloo de la Paraziții, ridicat de mascații DIICOT (VIDEO)

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră