Sătenii din Sângeru au mai găsit doi copii luați de apele Cricovului Sărat

01 Iun 2019 | scris de A.V.
Sătenii din Sângeru au mai găsit doi copii luați de apele Cricovului Sărat

Sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 10:00, sătenii din Sângeru, judeţul Prahova, au recuperat din mâl fetița de nouă  luni, dată dispărută vineri, în urma unei viituri. Copilul a fost descoperit la circa o jumătate de kilometru mai jos de locul unde a fost găsită  vineri seară sora ei de 3 ani. Ambii copii sunt decedați.

Imediat, la scurtă distanță, acolo unde Cricovul Sărat face spre satul Tisa, o curbă,  a mai fost găsit  se pare un al treilea cadavru, al unui băiețel, informează AMPress.

Vineri după amiază, după o cădere torențială de ploi, o casă cu patru copii minori și mama lor  a fost luată de ape. Copiii și mama au plutit un timp pe o saltea, apoi salteaua s-a răsturnat și mama a supraviețuit agățându-se de creanga unui copac, dintr-o grădină.

Femeia a fost salvată de un cetățean aflat în zonă, iar copiii au fost căutați de către echipajele de pompieri.

Cei mici au vârste cuprinse între 9 luni și 6 ani. 30 de pompieri militari au făcut eforturi susținute pentru a-i salva pe micuți.

”Pârâul, pe care îl treceai cu pasul, a devenit imediat o Dunăre[, a declarat pentru AMPress primarul Gheorghe Radu.

"O casă în care locuiau soțul de 26 de ani, soția de 22 de ani și cei patru copii ai lor, doi băieți și două fete, cel mai mare de șase ani, cea mai mică de nouă luni, a fost luată cu totul de ape. Soția a fost salvată de noi la un kilometru mai jos, unde se agățase de o rădăcină din malul unei grădini, dar copiii, toți adunați pe o saltea, n-au mai putut fi găsiți. Pompierii îi caută, dar sunt șanse minime de a mai găsi pe cineva în viață", declara vineri seara primarul localităţii.

UPDATE

Pompierii prahoveni intervin în continuare în zonele afectate de inundaţii din judeţ, scrie AGERPRES.

"Intervenţii în desfăşurare: patru în Berceni, patru la Valea Călugărească, una la Sângeru, una la Lapoş, una la Rachieri. Toate sunt locuinţe inundate. Se acţionează cu echipaje şi motopompe pentru evacuarea apei. În urma ploilor torenţiale din data de 31 mai, debitul râului Cricovul Sărat a crescut ieşind din albia proprie, provocând însemnate pagube materiale pe teritoriul localităţii Apostolache. Au fost deteriorate două podeţe (...). În satul Buzota, au fost evacuate patru persoane, totodată alte patru persoane urmează să fie evacuate la Mănăstirea Apostolache", precizează ISU Prahova.

Conform IPJ Prahova, asfaltul este dislocat pe drumul comunal 72 care face legătura între DJ 102R cu DJ 100H, pe raza comunei Jugureni, sat Băile Boboci, în zona fostei staţii balneo-climaterice, de asemenea şi un podeţ este afectat. Traficul este blocat.

Pe DJ 100H, comuna Jugureni, sat Valea Unghiului, pe o distanţă de 25 de metri asfaltul este dislocat, fiind afectat şi un podeţ. Şi pe acest drum, traficul este blocat. Au fost patru stâlpi de electricitate căzuţi pe partea carosabilă, iar lucrătorii de la Electrica au intervenit pentru remedierea avariei. 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră