Dr. Doina Goșa: La Spitalul de Arși, asistenta nu a efectuat cel de-al doilea test obligatoriu înainte de transfuzia de sânge

13 Iul 2016 | scris de Magda Marincovici
Dr. Doina Goșa: La Spitalul de Arși, asistenta nu a efectuat cel de-al doilea test obligatoriu înainte de transfuzia de sânge

Femeie în vârstă de 76 de ani a decedat în Spitalul de Arși, în data de 20 iunie.

Transfuzia de sânge a foste efectuată în jurul orelor 22.00, în ziua de 13 iunie, iar Centrul de Transfuzii al Municipiului București a fost notificat în 27 iunie a.c.

Directorul Centrului de Transfuzii al Municipiului București, doctorul Doina Goșa, spune că, după prima anchetă derulată la Spitalul de Arși, de comisia de hemovigilență, formată din reprezentanți ai Centrului de Transfuzii, Inspecției Sanitare și Ministerului Sănății, s-a luat decizia  suspendării activității în această unitate spitalicească.

Practic, aici nu se mai fac internări și activitatea medicală s-a restrâns la cazurile grave, existente deja în spital. Pentru acești pacienți, eprubetele cu sânge sunt testate complet, direct la Centrul de Transfuzii al Municipiului București. Ultima comandă de sânge a Spitalului de Arși a fost luni.

Comisia de hemovigilență a ajuns la concluzia că răspunzători pentru acest deces sunt: asistenta care nu a efectuat al doilea teste de compatibilitate la patul pacientului, medicul coordonator al unității de transfuzii a Spitalului de Arși, medicul de gardă și managementul Spitalului de Arși.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră