Salariații vor primi o zi liberă pentru vaccinarea împotriva COVID-19, la fiecare doză administrată

02 Iul 2021 | scris de Andreea Vasilescu
Salariații vor primi o zi liberă pentru vaccinarea împotriva COVID-19, la fiecare doză administrată

Propunerea legislativă prin care angajații care aleg să se vaccineze vor beneficia, la cerere, de o zi liberă plătită în ziua în care li se administrează fiecare dintre dozele de vaccin împotriva COVID-19 a fost adoptată astăzi de Camera Deputaților, în calitate de Cameră decizională.

În cadrul documentului se propune ca inclusiv elevii, studenții și cadrele militare în activitate să fie scutiți de prezență în ziua în care le este administrată o doză de vaccin împotriva COVID-19.

Ziua liberă cu pricina va fi acordată, așadar, atât la efectuarea dozei inițiale de vaccin, cât și la rapel, pentru vaccinurile pentru care se administrează două doze, iar de această zi se va beneficia în plus față de zilele libere de concediu de odihnă.

De asemenea, elevii și studenţii vor beneficia de o zi de scutire de frecvenţă în ziua vaccinării, la fel, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, potrivit aceluiași proiect adoptat de deputați.

În plus, cadrele militare în activitate, soldații și gradații profesioniști vor beneficia, conform proiectului, de „câte o zi de permisie, pentru fiecare doză de vaccin efectuată„.

Aceștia vor putea primi zilele libere menționate, potrivit propunerii legislative adoptate de deputați, pe baza adeverinței de vaccinare eliberate potrivit legii, ca document justificativ ce dovedește administrarea dozei de vaccin împotriva COVID-19 în ziua respectivă.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră