Românii,într-o relație ipocrită? Mărunțiș pentru Arsenie Boca

21 Noi 2016 | scris de Cristi Semeghin
Românii,într-o relație ipocrită? Mărunțiș pentru Arsenie Boca

Poate că la început, pelerinajul era pur, avea ceva inițiatic, poate că oamenii veneau cu credința că-și vor curăța sufletul și vor regăsi speranța în viață, un nou început, o izbăvire.

Treptat, lucrurile s-au inflamat teribil, lumea a devenit mai pestriță, mai colorată, cu pofte mai puțin spirituale și mai mult spre partea lumească a vieții. Un soi de hibrid al credinței a început să bântuie pe la Prislop, una amestecată cu păgânisme și rătăciri.

Ce mai caută unii români la mănăstirea Prislop, ce vor de la Arsenie Boca, pentru ce se roagă?
Judecând după panourile şi indicatoarele montate în ultimul timp în curtea mănăstirii, prin care pelerinii sunt sfătuiţi să nu mai arunce bani în lacul mănăstirii, la mormânt, în pârâul care străbate mănăstirea, să nu aşeze bani în crăpăturile bisericii sau în cele ale zidurilor peşterii Sfântului Ioan de la Prislop, lucrurile par destul de simple: VOR BANI! Altfel doar lipsa științei de carte ar putea explica nerespectarea celor cerute de măicuțele mănăstiri pe panourile indicatoare, extrem de vizibile.

"Să nu vă închinaţi la copac şi să nu lăsaţi bani la rădăcina lui. Pentru cei care vor să pună bani este cutia milei, nu copacii. Iar acesta nu este loc de închinăciune. Sunt biserici unde vă puteţi ruga şi este crucea sfinţită de episcop, de la de la mormântului unui om între oameni", chiar le-ar fi atras atenția credincioșilor una din călugărițe, conform adevărul.ro.

Semnatarul acestor rânduri este convins că va primi tainul meritat de înjurături și sudalme, toate pioase, la fel ca și falsa credință a celor ce le vor exprima, dar pot fi trase alte concluzii, după toate ce vedem că se petrec la Prislop? Răspunsul e unul singur: NU!

arsenie boca prislop pelerinaj

sursă: adevărul.ro

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră