România rămâne codașa Uniunii Europene în clasamentul privind calitatea vieții și bunăstarea socială

07 Oct 2020
România rămâne codașa Uniunii Europene în clasamentul privind calitatea vieții și bunăstarea socială

România se clasează în continuare pe ultimul loc în rândul statelor membre ale Uniunii Europene și pe locul 45 din 163 de țări în ceea ce privește calitatea vieții și bunăstarea socială, potrivit studiului Indicele de Progres Social 2020, realizat de organizaţia Social Progress Imperative cu sprijinul Deloitte.

„România se menţine pe locul 45 din 163 de ţări şi pe ultimul loc în clasamentul statelor membre ale Uniunii Europene, potrivit studiului Indicele de Progres Social 2020 privind calitatea vieţii şi bunăstarea socială, realizat de organizaţia nonprofit Social Progress Imperative cu sprijinul Deloitte. România înregistrează 78,35 de puncte din 100, un scor uşor mai ridicat faţă de anul precedent, şi se regăseşte, conform acestuia, în rândul ţărilor din a treia categorie din clasament, după Barbados, Bulgaria şi Mauritius“, arată studiul.

Indicele de Progres Social (IPS), calculat de organizaţia Social Progress Imperative cu sprijinul Deloitte, măsoară calitatea vieţii şi bunăstarea socială a cetăţenilor din 163 de ţări, în baza analizei a trei dimensiuni principale. Metodologia presupune acordarea unui punctaj pentru elementele încadrate în categoria nevoilor de bază - şi anume hrană şi îngrijire medicală de bază, apă şi salubritate, locuinţă şi siguranţă personală -, pentru cele care ţin de bunăstare - accesul la educaţie de bază, accesul la comunicaţii şi informaţii, sănătatea şi bunăstarea, calitatea mediului - şi pentru elementele care ţin de oportunităţi - drepturile personale, libertatea personală şi de alegere, incluziunea, accesul la educaţie avansată. În baza punctajului acordat, ţările din clasament sunt grupate în şase categorii, în mod descrescător.

CONTINUAREA, AICI

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră