Primul român, susținător ISIS, reținut pentru propagandă jihadistă

08 Dec 2015 | scris de Cristi Semeghin
Primul român, susținător ISIS, reținut pentru propagandă jihadistă

 

Din primele informații este vorba de un adolescent în vârstă de 17 ani, elev la un liceu din Craiova, procurorii DIICOT acționând în baza unor informații privind faptul că tânărul pare a fi aderat la principiile și cauza jihadistă folosind internetul pentru a răspândi, în mod consecvent, materiale de propagandă: clipuri video în care erau prezentate decapitări ale persoanelor capturate de Statul Islamic, mesaje de susținere a organizației teroriste precum și alte materiale video cu mesaje de amenințare..

Tânărul a fost ridicat şi dus la audieri, de la locuinţa sa fiind ridicate documente, materiale de propagandă şi sisteme informatice.

Acţiunea este desfăşurată de anchetatorii DIICOT, cu ajutorul SRI şi cu suportul de specialitate al Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din Poliţia Română.

Fiind primul caz de o asemenea natură petrecut în România, ar trebui verificat temeinic faptul că tânărul reținut este stabil din punct de vedere mental și dacă gesturile sale nu sunt cumva o expresie, extrem de nepotrivită, a teribilismului specific vârstei sale.

Citește și:

Cine este adolescentul reținut de DIICOT pentru propagandă jihadistă: "mulțumesc lui Allah că m-am oprit de la toate relele!"

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră