Raed Arafat: Nu am greşit, nu am de ce să demisionez

25 Noi 2015 | scris de Magda Marincovici
Raed Arafat: Nu am greşit, nu am de ce să demisionez


În legătură cu ultimele informaţii apărute în presă referitoare la ISU Bucureşti, secretarul de stat Raed Arafat a spus: "Aceasta informaţie am aflat-o abia ieri (marti, n.r.) (...) Informaţia că nu se ştiau activităţile care se desfăşoară în clădirea respectivă normal se schimbă având în vedere acest nou act care a apărut"

"Dacă nu dăm informaţii şi tăcem complet până iese ancheta ni se spune că nu vreţi să daţi informaţii", a precizat secretarul de stat Arafat.
În 24 noiembrie, o sesizare din partea mass-media semnala existenţa unui document privind organizarea unui eveniment cu public numeros în Fabrica Pionierul, la etajul 1 şi în clubul Colectiv, pentru zilele de 25 şi 26 septembrie, anterior producerii tragediei din 30 octombrie. Din datele preliminare obţinute în urma verificărilor a rezultat că documentul a fost identificat în corespondenţa primită.

"Întrucât soluţionarea documentului era de competenţa Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, acesta a fost redirecţionat unităţii în cauză, în dimineaţa zilei de 24 septembrie 2015, pentru evaluare şi măsuri. La nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov au fost transmise două adrese către organizatorul evenimentului - Emagic - fără a rezulta că au fost efectuate verificări la faţa locului", a precizat IGSU.
Raed Arafat a precizat că el este în aparatul public, şi nu implicat politic, de aceea, dacă superiorii săi consideră că a greşit, îl pot demite, dar “responsabilătăţile şi completenţele sunt clare în sistem”.

"Chiar dacă funcţia de secretar de stat este una politică, eu fac parte din tehnic. În cazul meu, sunt două situaţii: dacă şefii consideră că am greşit, mă pot demite sau dacă eu consider că am greşit, îmi pot cere demisia. Nu consider că am greşit", a spus secretarul de stat Raed Arafat.
Şefii ISU Bucureşti-Ilfov - inspectorul şef colonel Mihai Mirel Guţă, prim-adjunctul locotenent colonel Orlando Schiopu şi adjunctul locotenent colonel Giani Aldoiu - au fost suspendaţi din funcţii.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră