Raed Arafat: La Alunu, este posibilă formarea unei comisii naționale pentru situații de urgență!

03 Iun 2017 | scris de Magda Marincovici
Raed Arafat: La Alunu, este posibilă formarea unei comisii naționale pentru situații de urgență!

Până acum, în localitatea Alunu din județul Vâlcea au fost evacuate șase case pentru a nu fi acoperite de pământul ce alunecă cu 3-4 metri pe zi. 

Dr. Raed Arafat, secretar de stat, a declarat că  alunecarea de teren din comuna Alunu  a început în cursul lunii mai și ulterior s-a agravat. Până acum șase case  au fost evacuate, existând riscul blocării unor drumuri. 

Dr. Raed Arafat a menționat că s-au concentrat importante forțe pentru încetinirea alunecării de teren de la 8 m pe zi la 3-4 m pe zi. 

Specialiștii din mai multe institute s-au deplasat la fața locului și urmează ca până mâine să ofere o soluție pentru limitara efectelor alunecării de teren. 

Foarte multe utilaje au fost mobilizate în zonă. Ele lucrează zi și noapte pentru încetinirea ritmului alunecării. Este foarte important că localnicii au înțeles riscul și au acceptat dărâmarea caselor pentru recuperea materialelor și bunurilor. Cauza acestui dezastru este sterilul dintr-o fostă exploatare minieră, care curge peste case. 

Dr. Raed Arafat a anunțat că, în funcție de evoluție și soluția specialiștilor, este posibilă formarea unei comisii naționale pentru situații de urgență. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră