Procesiunea de la Șumuleu-Ciuc: Nunțiul Apostolic al Vaticanului la București celebrează Liturghia de Rusalii

03 Iun 2017 | scris de Magda Marincovici
Procesiunea de la Șumuleu-Ciuc: Nunțiul Apostolic al Vaticanului la București celebrează Liturghia de Rusalii

Mii de  credincioși se îndreaptă spre Șumuleu-Ciuc pentru a participa, sâmbătă după-amiază, la marea procesiune de Rusaliile Catolice, închinată Fecioarei Maria.

Pelerinii vin în grupuri organizate cu autocare și mașini personale sau pe jos, de la sute de kilometri distanță.

La eveniment sunt așteptați să participe, în calitate de pelerini și președintele Ungariei, Ader Janos, însoțit de soția sa, Herczegh Anita, vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, și alți oficiali de la Budapesta.

Pentru derulare în bune condiții a procesiunii, Ministerul de Interne a mobilizat peste 600 de angajați, sunt puncte de prim-ajutor, trenuri speciale, locuri speciale pentru parcare, iar circulația rutieră din apropierea locului procesiunii este interzisă.

' Păstrează-ne în credința sfântă a strămoșilor noștri'.

Sfânta Liturghie de Rusalii începe la ora 12.30, oficiată de la altarul în aer liber de pe dealul Șumuleul Mic de nunțiul apostolic al Vaticatului la București, Monseniorul Miguel Maury Buendia.

Predica va fi rostită de preotul Veress András, episcopul diecezei din Györ, Ungaria, președintele conferinței episcopale catolice din Ungaria.

Potrivit organizatorilor, la eveniment va fi prezent și Michael Anthony Perry O.F.M, superiorul ordinului franciscan de la Roma.

În acest an, motto-ul pelerinajului reia mesajul încrustat pe crucea de piatră din fața capelei Salvator, din preajma locului pelerinajului: ' Păstrează-ne în credința sfântă a strămoșilor noștri'.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră