Principesa Margareta s-a întâlnit cu preşedintele Iohannis

16 Mar 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Principesa Margareta s-a întâlnit cu preşedintele Iohannis

"Custodele Coroanei și Președintele au trecut în revistă aspecte legate de activitatea publică a Familiei Regale, în țară și în străinătate. Au fost discutate, de asemenea, subiecte legate de colaborarea dintre Coroana română și autoritățile Statului, în prezent și în viitor", se mai arată în comunicatul Casei Regale.

La 2 martie, fostul suveran al României, Regele Mihai, s-a retras din viaţa publică după ce a fost operat şi diagnosticat cu “leucemie cronică” şi “carcinom epidermoid metastazant”, urmând să fie reprezentat de Principesa Margareta. Consiliul Regal a anunţat că Regele Mihai urmează un tratament complex și solicitant, care îl împiedică să apară în public, și va petrece, de aici înainte, o perioadă de refacere.

"Am primit cu îngrijorare vestea deteriorării stării de sănătate a Majestății Sale Regelui Mihai. Îmi doresc ca Regele să aibă puterea să treacă peste aceste momente dificile și îmi exprim nădejdea că Familia Regală va rămâne și pe viitor același reper deosebit de speranță și solidaritate. Este important ca, mai ales în aceste clipe grele, să nu uităm exemplul vrednic de curaj și dăruire pus în slujba națiunii de către Majestatea Sa Regele încă din 1927", a transmis preşedintele Iohannis.

Regele Mihai a fost externat, marţi, din clinica de la Lausanne unde a fost internat timp de 17 zile, starea sa fiind stabilă. În continuare, Regele Mihai se va afla într-o lungă perioadă de recuperare sub supraveghere medicală.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră