Premiul UNESCO pentru libertatea presei 2016, câştigat de jurnalista azeră Khadija Ismayilova

09 Apr 2016 | scris de Veronica Micu
Premiul UNESCO pentru libertatea presei 2016, câştigat de jurnalista azeră Khadija Ismayilova

"Khadija Ismayilova merită pe deplin acest premiu și mă bucur să văd că profesionalismul și curajul său sunt recunoscute", a transmis Ljiljana Zurovac, președinta juriului, conform unui comunicat UNESCO.

Premiul va fi decernat cu prilejul Zilei Mondiale a Libertății Presei la 3 mai, ceremonia fiind găzduită în acest an de Finlanda.

Premiul Guillermo CANO/ UNESCO pentru Libertatea Presei a fost înființat în 1997 la inițiativa Comitetului Executiv UNESCO și are ca scop să onoreze o persoană, organizație sau instituție care a adus o contribuție remarcabilă la ocrotirea și promovarea libertății presei, oriunde în lume și mai ales atunci când acest lucru a fost realizat în fața pericolului. Premiul, în valoare de 25.000 de dolari, poartă numele jurnalistului columbian Guillermo Cano Isaza, care a fost asasinat în 1987 în fața sediului ziarului ''El Espectador'' la care lucra, pentru că a denunțat activitățile traficanților de droguri din țara sa. Premiul este finanțat de Fundația Cano (Columbia) și de Fundația Helsingin Sanomat (Finlanda).

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră