Surpriză! Vezi nominalizarea României la Premiul ”Cetățeanul European” 2016

03 Iun 2016 | scris de Istvan Deak
Surpriză! Vezi nominalizarea României la Premiul ”Cetățeanul European” 2016

Juriul, prezidat de vicepreședinta Parlamentului Sylvie Guillaume, a selectat laureații din 2016 după consultarea celor 79 de propuneri care au ajuns la comisiile de selecție formate din parlamentari naționali.

Laureații propuși de România sunt biochimistul britanic Barbara Helen Knowles și prof. dr. Iordan Gh. Bărbulescu.

Profesorul universitar Iordan Gheorghe Bărbulescu este doctor în Științe Politice și Sociologie, dar și decan al Departamentului de Relații Internaționale și Integrare Europeană din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

În 2002 a fost decorat cu Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler pentru contribuția adusă la promovarea politicii externe a României, iar în 2007 i s-a decernat premiul „Personalitatea Anului pentru o Românie Europeană”.

Ceremoniile naționale vor fi urmate de o ceremonie centrală, în octombrie 2016, ce va fi găzduită de Parlamentul European, la Bruxelles.

Din 2008, Parlamentul European acordă Premiul Cetățeanului European în fiecare an proiectelor și inițiativelor care facilitează cooperarea transfrontalieră sau promovează înțelegerea reciprocă în UE.

Premiul, care are valoare simbolică, recunoaște și munca celor care promovează valorile europene prin munca lor de zi cu zi.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră