Patriarhul Daniel, îndemn către preoți: Ajutați semenii afectați de condițiile meteo

18 Ian 2016 | scris de Veronica Micu
Patriarhul Daniel, îndemn către preoți: Ajutați semenii afectați de condițiile meteo

"În aceste zile în care din cauza viscolului şi a căderilor masive de zăpadă multe comunităţi rurale au rămas izolate mai ales în Sud-estul ţării, facem un apel către Centrele eparhiale, clerul şi credincioşii de la parohiile din zonele afectate să ofere sprijin familiilor şi persoanelor singure care au nevoie urgentă de ajutor la deszăpezirea gospodăriilor.

În acelaşi timp, îndemnăm preoţii de la parohii ca prin implicarea Consiliilor şi Comitetelor parohiale să îi ajute pe cei vârstnici, singuri şi fără ajutor cu apă, ceai şi alimente pentru a depăşi momentele dificile cauzate de condiţiile meteo severe din aceste zile", este îndemnul Patriarhului Daniel.

12 județe din estul și sudul-estul țării se află sub Cod galben de ninsori și vânt puternic până astăzi, la ora 18.00. Potrivit meteorologilor, ninsorile vor continua, dar vor fi în diminuare, însă vântul va mai prezenta intensificări cu viteze la rafală de 50 — 70 km/h, viscolind temporar ninsoarea și spulberând zăpada depusă anterior. Județele avertizate cu Cod galben sunt: Constanța, Tulcea, Ialomița, Călărași, Brăila, Buzău, Galați, Vrancea, Bacău, Vaslui, Neamț și Iași.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră