Patriarhul Daniel în Pastorala la Nașterea Domnului: Să creştem copiii ţării în iubirea faţă de Dumnezeu şi faţă de semeni

24 Dec 2016 | scris de Magda Marincovici
Patriarhul Daniel în Pastorala la Nașterea Domnului: Să creştem copiii ţării în iubirea faţă de Dumnezeu şi faţă de semeni


Patriarhul Daniel îndeamnă la fapte de milostivenie și îi povățuiește pe părinți să-și educe copiii în spiritul iubirii față de Dumnezeu și față de semeni.

„În lumea de azi, străbătută de o profundă criză spirituală şi morală, individualismul şi insensibilitatea la suferinţele altora subminează iubirea din familie şi din societate, diminuează solidaritatea cu cei aflaţi în dificultate şi produc multă înstrăinare între oameni, încât aceştia pierd adesea pacea şi bucuria din inimi. De aceea, trebuie să creştem copiii ţării în iubirea faţă de Dumnezeu şi faţă de semeni. Să ajutăm pe tinerii ţării noastre să descopere frumuseţile credinţei şi ale iubirii creştine, să fie harnici şi darnici. Să folosim darul libertăţii spre a spori în credinţă şi a săvârşi mai multe fapte bune, pentru a deveni mai milostivi, mai generoşi, potrivit îndemnului adresat nouă de Mântuitorul Iisus Hristos: «Fiţi milostivi, precum şi Tatăl vostru (cel ceresc) este milostiv!»”, spune Patriarhul Daniel în Pastorala la Nașterea Domnului.

Un gând special al Patriarhului Daniel merge spre românii de pretutindeni:„Totodată, sărbătoarea Crăciunului ne cheamă să ne amintim, prin rugăciune şi semne de preţuire, de românii din jurul României şi din diaspora română. Pe toţi românii care se află în ţări îndepărtate şi au dor de Ţară şi Neam să-i îndemnăm să revină acasă”.

Doriri de sănătate şi mântuire, pace şi bucurie, fericire şi mult ajutor de la Dumnezeu în toată fapta cea bună, dimpreună cu urarea tradiţională: «La mulţi ani!»”, sunt urările Patriarhului Daniel adresate tuturor românilor, inclusiv celor din diaspora.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră