Ordin ministerial: Elevii vor primi mai puține teme pentru acasă

24 Noi 2016 | scris de Cristi Semeghin
Ordin ministerial: Elevii vor primi mai puține teme pentru acasă

Veste bună pentru elevi, părinți, bunici sau orice alte ființe implicate în efectuarea temelor pentru acasă,  se va reduce numărul de ore pe care trebuie să-l aloce acestei activități, partea proastă e că toată munca se va transfera spre vacanțe...

Ministrul Educației, Mircea Dumitru, a declarat că de luni, va semna un ordin prin care se va reglementa numărul de ore pe care un elev trebuie să le acorde temelor acasă. Vor exista diferențieri, începând de la o oră pentru cei din ciclul primar, crescând la două pentru cei din cel gimnazial.

"Luni voi semna un ordin de ministru prin care reglementăm câte ore poate şi trebuie să lucreze un elev sau o elevă în afara şcolii. Ceea ce se întâmplă este că vacanţele de vară se transformă într-un fel de competiţie, de concurs - câte sute sau mii de probleme să rezolvăm," a declarat Mircea Dumitru.

Potrivit ministrului Educației, numărul de ore va fi diferențiat, însă profesorii trebuie să se gândească la limita de tolerabilitate a temelor.

"Pentru învăţământul primar, de asemenea, este un cuantum de ore pe care trebuie să îl petreacă acasă ca să facă temele, care nu trebuie să depăşească o oră. Pentru învăţământul gimnazial, creşte gradul la două ore. Pentru liceu, sigur că trebuie să fie ceva mai mare. Asta este o obligaţie pe care trebuie să o coreleze fiecare dascăl, fiecare profesor, fiecare educator cu ceea ce gândeşte că este cuantumul de rezolvare a unei probleme sau sarcini sau a unei teme. Trebuie să gândească că este un prag, o limită de tolerabilitate pentru un elev care se află la o vârstă foarte fragedă şi care nu poate, nu are capacitatea psihologică şi biologică să se concentreze intelectual asupra unei astfel de sarcini după ce a stat un număr foarte mare de ore la şcoală", a susţinut Mircea Dumitru.

Ministrul a ținut să precizeze că elevilor care țin, care doresc, care vor neapărat, nu li se va interzice să lucreze mai mult...

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră