O primă arestare după violenţele de la mitingul din Piaţa Victoriei

24 Feb 2017 | scris de Gabriela Antoniu
O primă arestare după violenţele de la mitingul din Piaţa Victoriei

După violențele izbucnite la mitingul din Piața Victoriei, din noaptea de 1 spre 2 februarie, apare şi prima arestare. Chiar dacă procurorii au reţinut opt persoane pentru 24 de ore, Judecătoria Sectorului 1 a decis vineri arestarea preventivă pentru 30 de zile doar a lui Alexandru-George Timinschi pentru complicitate la ultraj, ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Magistrații au decis să respingă propunerea de arestare preventivă a lui Ionuț-Cristian Dinu, Andrei-Lucian Dumitrescu, Răzvan-Marian Radu, Alexandru Marius Bocșu și Daniel-Ionuț Ion, dar au decis instituirea controlului judiciar pentru aceștia, relatează agerpres.ro.

Judecătorii au mai dispus punerea de îndată în libertate a inculpatului Răzvan-Marian Radu, reținut de procurori pentru aceleași evenimente.

Procurorii au dispus joi reținerea a opt inculpați, pentru 24 de ore. Procurorii de caz au dispus luarea măsurii controlului judiciar față de inculpații Jijie Marius, Călin Mihai și Dobre Nicolae Bogdan pe o perioadă de 60 de zile.

Aceştia sunt acuzaţi că, în noaptea de 1 spre 2 februarie, în timp ce se aflau în Piața Victoriei, în contextul în care în zona respectivă avea loc o manifestație cu caracter pașnic, la care participau aproximativ 100.000 de persoane, s-au manifestat violent, aruncând cu diverse obiecte contondente (sticle, bucăți de gheață, containere) în jandarmii aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pentru asigurarea ordinii în timpul protestului.

"Prin acțiunile lor violente inculpații au tulburat ordinea și liniștea publică. De asemenea, unul dintre inculpați a expus un banner pe care era un inscripționat un mesaj prin care îndemna publicul, în scris, să săvârșească infracțiuni, iar un altul a săvârșit acte de exhibiționism în mijlocul mulțimii, având o atitudine obscenă la adresa jandarmilor", se arată într-un comunicat al PJS1.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră