UPDATE. Numărul deceselor provocate de rujeolă a ajuns la 33. Printre victime, o fetiţă din Irak

25 Aug 2017 | scris de Gabriela Antoniu
UPDATE. Numărul deceselor provocate de rujeolă a ajuns la 33. Printre victime, o fetiţă din Irak

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până vineri, 25.august, este de 8937, din care 33 de decese, anunţă Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. S-au înregistrat cazuri de rujeolă în 41 de judeţe.

Cel de-al 33-lea deces este al unei fetiţe de 10 luni din Irak. Copilul a intrat în țară, în județul Timiș, la 7 iulie. Copilul a fost confirmat cu rujeolă serologic și prin izolare virală în luna august, a precizat INSP, citat de Agerpres.

Cele mai multe decese provocate de rujeolă s-au înregistrat în judeţul Timiş - 9, urmat de Dolj - 7,  Arad-6, Caraş Severin-3, şi câte unul , judeţele Bihor, Cluj, Călăraşi, Satu Mare, Vaslui, Galaţi, Mureş şi Bucureşti.

Rujeola (pojarul) este o boală infecțioasă care adesea duce la complicații. Din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare. Pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă, boala este mortală. Vaccinul împotriva rujeolei (pojarului) protejează copiii împotriva acestei boli. În România 9 din 10 parinți își vaccinează copiii.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră