Normalitate pe bucăţi. Am testat pentru tine noua legătură Gara de Nord﹣Aeroportul Henri Coandă

16 Dec 2020
Normalitate pe bucăţi. Am testat pentru tine noua legătură Gara de Nord﹣Aeroportul Henri Coandă

În ţara lui ”lasă, că merge și-așa”, se circulă de-acum cu trenul – „Săgeata albastră” – direct de la Gara de Nord la Aeroportul Henri Coandă, principala poartă de ieşire pe calea aerului din ţară şi din Bucureşti spre restul ţării. „Se circulă”, mai exact, de duminică, 13 decembrie, anul de graţie 2020.

Normalitatea, o ciudăţenie

Dincolo de entuziasmul dat de momentul inaugurării liniei, să notăm această dată în calendar, căci vorbim despre o ţară care a trecut deja de 30 de ani de la căderea comunismului, pentru care o normalitate devine ciudăţenie, care merită imortalizată pe reţelele de socializare prin zeci de fotografii şi filmări.

Este drept,  gara de la aeroport este frumoasă, luminoasă şi clar cea mai modernă din țară, o altă normalitate care pentru noi este o excepţie notabilă.

Noua cale ferată spre aeroport porneşte din zona de racordare (fosta Haltă Odăile) pe aproximativ 600 de metri, traseul continuă cu o zonă de consolidare, în lungime de 900 de metri şi un viaduct de 1,52 kilometri, care supratraversează DN1, până la noua staţie de călători, de la Terminalul Sosiri de la Aeroportul Henri Coandă, conform datelor Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA.

CONTINUAREA ARTICOLULUI, AICI

ÎNREGISTRAREA VIDEO, TOT AICI

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră