Mircea Diaconu, despre Radu Beligan: A fost un om cu totul deosebit și a trăit în felul lui irepetabil

20 Iul 2016 | scris de Veronica Micu
Mircea Diaconu, despre Radu Beligan: A fost un om cu totul deosebit și a trăit în felul lui irepetabil

"Dispariția sa este asemănătoare cu apariția. Apariția a fost sub semn de lumină și toată viața lui cât un secol s-a desfășurat exact în felul ăsta și cred că nu a fost actor (...) care să fi avut contact profesional cu Radu Beligan și pe care să nu-l fi învățat ceva. Pe mine, la rându-mi, foarte multe lucruri m-a învățat, de toate felurile — și de viață, și de profesie, și de comportament, și de mâncat chiar. Era un om cu totul deosebit și a trăit în felul lui irepetabil", a declarat Diaconu potrivit agerpres.ro

Actorul a povestit o amintire cu Radu Beligan, de pe vremea când cei doi au jucat împreună în filmul "Cuibul Salamandrelor".

"Întorcându-ne noi din Africa, unde am făcut un film pe vremuri, se numea 'Cuibul Salamandrelor', am făcut escală la Paris și când a urcat în avion avea un pachețel în mână și l-a ținut tot drumul. Jean Constantin l-a întrebat: 'Ce aveți acolo maestre, așa prețios?'. Și a zis: 'Carne de cal, dragă. Delicatesă'. A luat-o proaspătă și a dus-o proaspătă acasă. De multă vreme mi-am promis să mănânc și eu carne de cal, iar acum că s-a prăpădit, chiar în clipa în care ați sunat mă gândeam la lucrul ăsta și promiteam să mănânc carne de cal cu gândul la el", a mai spus Mircea Diaconu.

Actorul Radu Beligan, în vârsta de 97 de ani, a murit astăzi, în jurul orei 13:00, la Spitalul Elias. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră