Ministrul Patriciu Achimaş Cadariu: Un program naţional pentru arşi şi reabilitarea centrelor de arşi

25 Noi 2015 | scris de Magda Marincovici
Ministrul Patriciu Achimaş Cadariu: Un program naţional pentru arşi şi reabilitarea centrelor de arşi
El a precizat că a fost suplimentat fondul pentru acțiunile prioritare cu 26 de milioane lei, ceea ce înseamnă cu 10% mai mult.
"O parte dintre pacienți fiind transferați, astăzi, prin ordonanță de urgență privind plata tratamentelor în străinătate, s-au acoperit aceste costuri și pentru țările non-UE unde se suportă și transportul și întreg tratamentul, și pentru țările UE unde mai există un oarecare supliment care va trebui achitat, coplată, transport. În țările UE, contravaloarea serviciilor a fost plătită prin Formularul S2 fostul E112", a precizat ministrul Sănătății.
 
În legătură cu  Centrul de arși grav de la Spitalul de Urgență Floreasca, care nu a fost folosit  în cazul pacienților răniți la clubul Colectiv, ministrul Patriciu Achimaș Cadariu.a spus:  "Este vorba de personal. Am cerut o analiză și, cum ziceam, am cerut în mod expres să fie angajat personal de specialitate".
 
Dorel Săndesc, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, a afirmat că programul național de arși se va ocupa de pacientul ars după ce acesta iese din terapie intensivă.
"Programul reia principiile acțiunilor prioritare pentru faza imediat post-critică a îngrijiri intraspitalicești a marilor arși. Bugetul va fi statistic, analizând statistic numărul de mari arși internați în România în ultimul an. Vom lua 100-150 de cazuri pe standardele de cost făcute de specialiști", a explicat Săndesc.
În București există în jur de 11 paturi pentru astfel de pacienți la Spitalul de Arși și 25 la Spitalul Grigore Alexandrescu.
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră