Ministerul Sănătăţii: Prognostic rezervat pentru un pacient rănit la Valea Cascadelor

06 Iun 2016 | scris de Magda Marincovici
Ministerul Sănătăţii: Prognostic rezervat pentru un pacient rănit la Valea Cascadelor

Ministerul Sănătăţii a comunicat situația actualizată a pacienților răniți în explozia de la Valea Cascadelor:

La Spitalul de Arşi

S-au prezentat 6 pacienți, din care 3 sunt în tratament ambulator cu schimbări zilnice de pansamente.

Au rămas internați 3 pacienți după cum urmează:

· O femeie în vârstă de 83 de ani, cu arsuri 5% suprafață corporală, evoluție bună, internată pe secția de arsuri;

· Un bărbat în vârstă de 72 de ani, cu arsuri de gradul I, gradul IIa și IIb pe 18-20% suprafață corporală, intubat și ventilat mecanic, internat în reanimare, evoluție staționară;

· Un bărbat în vârstă de 54 de ani, cu arsuri de gradul IIa și IIb pe 12% suprafață corporală, intubat și ventilat mecanic, internat în reanimare, evoluție staționară, lent favorabilă.

La Spitalul Floreasca 

Sunt internați, în prezent, 4 pacienți. Doi dintre aceștia sunt pe secția de chirurgie plastică cu arsuri superficiale, stare generală bună și prognostic favorabil.

Alți doi pacienți sunt internați pe secția de arși:

· Bărbatul în vârstă de 50 de ani, care a fost operat ieri în regim de urgență, va fi consultat astăzi bronhoscopic pentru a stabili dacă gradul de afectare a căilor aeriene superioare. În ciuda tratamentului administrat, starea generală este gravă, iar prognosticul rezervat.

· Femeia în vârstă de 64 de ani urmează să fie transferată pe secția de chirurgie plastică, având o evoluție bună față de ziua de ieri.

Pacienţii de la Miercurea Ciuc

Situația actualizată a pacienților transferați de la Miercurea Ciuc la Spitalul de Arși

Bărbatul în vârstă de 60 de ani, care fusese operat ieri, din păcate a încetat din viață la ora 02:26 în această dimineață. Acesta avea arsuri profunde pe 80% din suprafața corpului și căile aeriene grav afectate.

Bărbatul în vârstă de 23 de ani are arsuri de gradul IIa și IIb pe 36% din suprafața corpului. La sosire, pacientul era intubat, dar în cursul serii a fost detubat și respiră spontan. În acest moment nu necesită intervenții chirurgicale. Evoluția sa este bună sub tratament.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră