Ministerul Sănătății a publicat harta cu scenariile pentru reînceperea școlii. Trei sectoare din București - în scenariul galben

07 Sep 2020 | scris de A.V.
Ministerul Sănătății a publicat harta cu scenariile pentru reînceperea școlii. Trei sectoare din București - în scenariul galben

Ministerul Sănătății a publicat luni harta cu scenariile INSP pentru începerea școlii din 14 septembrie. În baza acestei analize epidemiologice, școlile vor decide în care din cele trei scenarii vor propune să se desfășoare orele de curs.

În total, sunt 43 de localități în scenariul roșu (ore exclusiv online), 410 în galben (online și fizic la școală, prin rotație) și 2.728 în verde ( elevii vin fizic la școală).

Bucureștiul are o rată de incidență de 1.12, dar situația este tratată defalcat pentru fiecare sector în parte.

Astfe, sectoarele 1,2 și 6 sunt încadrate în scenariul galben în care se prevede revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor, cu excepția anilor terminali a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

În schimb, sectoarele 3,4 și 5 au o rată de incidență de sub 1 ceea ce permite încadrarea în scenariul verde în care toți copiii revin la școală.

Tot în scenariul 2 se încadrează Alba Iulia, Bacău, Oradea, Brașov, Brăila, Buzău, Târgoviște, Giurgiu, Miercurea Ciuc, Iași, Piatra Neamț, Ploiești, Tulcea, Vaslui și Râmnicu Vâlcea.

Toate celelalte municipii reședință de județ se încadrează în scenariul verde.

Cele mai multe localități în zona roșie, în care se recomandă ore online, sunt în Arad, Cluj, Sibiu sau Neamț.

Până în 10 septembrie, în funcţie de aceste date, de particularităţile locale, de infrastructura şi resursele umane ale fiecărei unităţi de învăţământ, consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ va propune Inspectoratului Şcolar Judeţean/ al Municipiului Bucureşti aplicarea unuia dintre scenariile de organizare şi desfăşurare a cursurilor în unitatea de învăţământ. Nu este obligatoriu ca școala să aleagă să înceapă orele exact cum este încadrată localitatea în analiza INSP.

“Fiecare unitate şcolară va decide și îşi va adapta scenariul la indicaţia DSP-urilor, inspectoratelor şcolare judeţene şi comitetelor pentru situaţii de urgenţă. Susținem necesitatea începerii activității în unitățile de învățământ și, atât Ministerul Sănătății, cât și direcțiile de sănătate publică și INSP sprijinim demersurile pentru demararea noului an școlar încondiții de siguranță epidemiologică”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății.

Școala va reîncepe din 14 septembrie, iar felul în care se vor desfășura orele va depinde de trei scenarii diferite:

Scenariul verde – cu toți copiii la școală
Scenariul galben – cu preșcolarii și clasele primare zilnic la școală, dar și a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a. Ceilalți elevi de la gimnaziu vin prin rotație la școală.
Scenariul roșu – toți elevii fac școală online
Criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile de învățământ vor urma unul dintre cele 3 scenarii este rata incidenței cumulate (numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori).

DOCUMENTUL POATE FI CONSULTAT AICI

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră