Mesajul tatălui unei fetițe internată la "Marie Curie": Și copiii voștri pot fi în pericol dacă nu facem ceva împreună

15 Feb 2016 | scris de Cristi Semeghin
Mesajul tatălui unei fetițe internată la

 

"Asa arata copilul meu în timp ce reprezentanții autorităților nu fac nimic. Nu pot sa nu vad incompetenta autorităților de a elucida cum de s-au putut îmbolnăvii atâția copii din Argeș.nu pot să nu mă gândesc la copilul meu si la faptul ca mâncarea lui era pregătită corespunzător apa fiartă foarte bine tot ce ii pregăteam copilului era spălat și fiert excesiv.biberoanele si tetinele erau fierte foarte bine pentru sterilizare.

Noi acum luptăm împreună cu fetita la spital cu dializă si multe alte medicamente. sa speram ca nu vor fi repercusiuni pentru ca încă ne aflăm sub dializă deoarece rinichii sunt încă blocați.și copiii vostri pot fi în pericol dacă nu facem ceva împreună. Noi am facut primul pas in a face publice faptele", a scris George Marinescu pe contul său de Facebook.

Nu cred ca este durere mai mare decât să-ți vezi copilul suferind, în pericol, sunt momente în care îți dorești cu disperare o soluție care să-i readucă bucuria pe față, și orice soluție pleacă de la identificarea cauzei.

De ce noi, în România, în anul 2016 suntem incapabili să reacționăm mai rapid? De ce, dacă nu avem aparatura de laborator necesară unei investigații mai amănunțite, nu s-a luat decizia analizării într-unul din străinătate? De ce orbecăim între portocale, apă și alți prezumtivi agenți patogeni, stârnind panică într-o societate care și-așa nu e cu toți nervii la ea?

Din păcate răspunsul e simplu. Pentru că facem parte dintr-un sistem anchilozat, nu numai cel sanitar, ci în toate segmentele sale, cu care puțini mai luptă pentru a-i învinge ineficiența, fie că au obosit, fie pentru că nu au capacitatea profesională de a o face. Un sistem incapabil să ne ofere siguranța zilei de mâine și pe care, așa cum domnul Marinescu o remarcă foarte bine, nu-l putem schimba decât renunțând cu toți la compromisuri, uniți, renunțând la confortul propriei situații, luptându-ne atunci când cuiva îi este lezat dreptul, gândind că la un moment dat am putea fi în locul lui, așteptând ajutor, solidaritate. Și aici noi suntem vinovați, pentru că nu ne strângem decât în momente în care se petrec drame care n-ar fi trebuit să se întâmple niciodată, precum cea din Clubul Colectiv.

 

 

Asa arata copilul meu în timp ce reprezentanții autorităților nu fac nimic. Nu pot sa nu vad incompetenta autorităților...

Posted by Gabriel Marinescu on Saturday, 13 February 2016

;

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră