Mesaje de condoleanţe la moartea lui Elie Wiesel. Ce spune Iohannis

03 Iul 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Mesaje de condoleanţe la moartea lui Elie Wiesel. Ce spune Iohannis

"Una dintre personalitățile cele mai influente care și-a folosit din plin această forță pentru a propovădui virtuțile toleranței și ale libertății, Elie Wiesel va rămâne în conștiința umanității ca un mare spirit care s-a opus tiraniei și a militat neobosit pentru cauza celor defavorizați. România, țara în care s-a născut, îi onorează, cu deplin respect, memoria. Înalta lecție de viață pe care a oferit-o Elie Wiesel omenirii va fi pentru noi o sursă de inspirație morală. Elie Wiesel ne-a onorat prin acceptarea președinției Comisiei Internaționale pentru Studierea Holocaustului în România și prin munca pe care a depus-o în această calitate. Odată cu dispariția sa, am pierdut cu toții una dintre vocile cele mai puternice împotriva uitării și a negaționismului". Transmit familiei sale și tuturor celor care l-au cunoscut și prețuit sincerele mele condoleanțe", se arată în mesajul şefului statului.

"Elie Wiesel a plecat la Dumnezeu. Supraviețuitor al lagărului de la Auschwitz și al ororilor Holocaustului, și-a distilat suferința în iubire față de semeni. A fost un mesager al umanității, o voce neobosită împotriva violenței, opresiunii și rasismului", se arată în mesajul premierului Cioloş.

Premierul mai spune că viața și scrierile lui Elie Wiesel vor rămâne în istorie ca mărturii ale păcii și demnității umane. "Viața și scrierile lui rămân în istorie ca mărturii ale păcii și demnității umane, manifeste ale credinței lui Elie Wiesel că forțele binelui și ale libertății pot fi victorioase peste tot în lume. Dumnezeu să-l odihnească și să-l aibă în pace", mai afirmă Cioloș.

Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România arată, într-un comunicat, că Elie Wiese și-a dedicat întreaga viață pentru că drama Holocaustului să fie cunoscută, iar ceea ce a fost atunci să nu mai fie posibil.

"Neobosit militant pentru libertate și drepturile omului, pentru respectul și afirmarea celuilalt, pentru înțelegere și dialog între oameni, scriitorul Elie Wiesel, laureat al premiului Nobel pentru Pace, rămâne un model de verticalitate umană și un reper pentru activitatea institutului.Sincere condoleanțe familiei îndoliate", transmite Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România.

Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România poartă numele lui Elie Wiesel.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră