Medicul lui Dinamo se apără: Ce resuscitare sa faci dacă avea puls? ACUZAŢII GRAVE după decesul lui Ekeng

07 Mai 2016 | scris de Veronica Micu
Medicul lui Dinamo se apără: Ce resuscitare sa faci dacă avea puls? ACUZAŢII GRAVE după decesul lui Ekeng

Controverse şi acuzaţii grave după moartea mijlocaşului dinamovist Patrick Ekeng, care s-a prăbuşit aseară pe teren, în timpul meciului cu Viitorul Constanța. Medicul Alis Grasu, coordonator al Serviciului de Ambulanță al Municipiului București, a declarat că în momentul în care jucătorul s-a prăbuşit pe teren, nimeni nu l-a evaluat conform protocolului. În plus, mai mulţi suporteri dinamoviști susțin că ambulanța a intervenit cu întârziere. Ei spun că doctoriţa de pe ambulanţa prezentă la stadion mânca semințe și fuma în tribune, pe teren ajungând iniţial doar șoferul ambulanței.

Citeşte şi: Se putea evita tragedia? Suporterii dinamovişti acuză: "Doctoriţa mânca seminţe şi fuma!" (VIDEO)

Dr. Alis Grasu, în cazul Ekeng: În momentul în care s-a prăbuşit, nimeni nu l-a evaluat conform protocolului

Medicul echipei Dinamo Bucureşti, Liviu Bătineanu, spune însă că fotbalistului nu i s-a făcut masaj cardiac pe gazon pentru că acesta avea puls şi respira şi că stopul cardiac s-ar fi instalat în ambulanţă.

"În timpul meciului, s-a prăbuşit. Am intrat fără să mai am permisiunea arbitrului şi am văzut că este vorba despre o pierdere de cunoştinţă. L-am întors pe o parte şi am încercat să-i eliberez căile respiratorii superioare. În momentul ăsta, el respira. Da, avea puls. Era puls. Nu pot să spun cât de regulat era, dar i-am simţit pulsul. Atunci a ajuns şi ambulanţa. S-a decis transportarea la spital, unde am ajuns în două minute. În ambulanţă el a fost monitorizat, avea puls şi respiraţie spontană. Ce resuscitare să faci dacă avea puls şi respira? Pe teren nu erau necesare manevre de resuscitare pentru că avea puls şi respira. Pulsul şi respiraţia au fost prezente până în momentul în care am ajuns la Floreasca. S-a ajuns foarte repede sus", a declarat Bătineanu la Antena 3.

Despre acuzaţiile care vizează echipajul de pe ambulanţă, medicul lui Dinamo a spus că "pe timpul transportului s-au efectuat operaţiunile care trebuiau efectuate".

"Ambulanţa a ajuns în două minute şi ceva, după cum spun cei care au fost acolo. Avea echipaj cu medic. Dar nu m-am uitat ambulanţă ca să văd dacă era echipată corespunzător. Ştiu ca pe timpul trasnsportului a fost monitorizat".

Bătineanu a mai spus că nu îi este teamă dacă va fi acuzat şi că probabil, "fiind un deces subit, voi fi chemat la audieri".

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră