Ambasada Franței: Actrița Medeea Marinescu, Cavaler al Ordinului Național al Meritului

20 Oct 2016 | scris de Magda Marincovici
Ambasada Franței: Actrița Medeea Marinescu, Cavaler al Ordinului Național al Meritului

"Vă găsim fermecătoare", a spus diplomatul despre Medeea Marinescu, făcând referire la filmul "Je vous trouve tres beau", de Isabelle Mergault, în care a jucat Medeea Marinescu.

Francois Saint-Paul a vorbit despre cariera Medeei Marinescu, începută din copilărie, și despre prezența acesteia în "filme-cult".

"Dar, doamnă Marinescu, dragă Medeea, meritele dumneavoastră nu se limitează la talentul de actriță. Sunteți, de asemenea, o persoană angajată în accepțiunea cea mai înaltă a termenului și ați oferit acestei ambasade ocazia de a beneficia de implicarea și generozitatea dumneavoastră", a spus ambasadorul Franței la București.

Ambasadorul Franței la București a subliniat și faptul că Medeea Marinescu a acceptat, în 2015, să fie ambasadoarea Conferinței Paris Climat.

"Nu ați menajat nici timpul, nici eforturile dumneavoastră pentru această cauză importantă", a detaliat Francois Saint-Paul. Acesta a remarcat că, în discursurile sale, Medeea Marinescu a evidențiat faptul că "preocuparea față de schimbările climatice nu trebuie să fie o chestiune care să îi preocupe doar pe cei bogați". "Nu este o cauză rezervată privilegiaților care au timpul, banii și luxul necesare pentru a se ocupa de asta", a subliniat Saint-Paul.

În aceste momente deosebite ctrița Medeea Marinescu a spus:  "Domnule ambasador, sunt sigură că avem cel puțin două lucruri un comun — grija față de mediu și pasiunea pentru jazz", i s-a adresat ea lui Francois Saint-Paul. "Sunt 'fiica Estului' — acesta era titlul inițial al filmului 'Je vous trouve tres beau'. Sunt, de asemenea, 'mica româncă', cum m-a numit regizorul Georges Lautner", a adăugat actrița, care a spus că a avut, de asemenea, norocul să colaboreze cu mari artiști francezi și să fie "adoptată" de publicul din Franța.

De asemenea, actrița noastră a împărtășit auditorului modul cum a receptat fiul ei, Luca, vestea acordării acestei înalte distincții. "Mi-a spus 'mamă, de ce te fac pe tine cavaler? Eu trebuie să fiu cavaler. Tu trebuie să fii prințesă!'

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră