Magistraţii nu se lasă. Scrisoare către Iohannis

31 Ian 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Magistraţii nu se lasă. Scrisoare către Iohannis

Magistrații i-au trimis o scrisoare preşedintelui Iohannis în care solicită CSAT declasificarea hotărârilor în baza cărora s-au semnat protocoalele între serviciile de informații și parchet.CSAT s-a reunit marţi în şedinţă pentru a discuta proiectul de buget pe 2017.

Asociația Magistraților din România (AMR) şi Uniunea Națională a Judecătorilor din România (UNJR) i-au cerut şefului statului, în calitate de preşedinte al CSAT, să includă pe agenda ședinței de astăzi a Consiliului și "declasificarea tuturor hotărârilor CSAT prin care serviciilor de informații li s-au trasat atribuții în combaterea infracțiunilor".

Solicitarea vine în contextul în care, în baza unor hotărâri CSAT care sunt clasificate, s-au semnat protocoale între serviciile de informații și Ministerul Public pe temeiul cărora s-au format 'echipe mixte' compuse din agenți ai serviciilor de informații și procurori, ceea ce nu are acoperire legală, precizează UNJR într-un comunicat

"România este stat de drept, iar o caracteristică a statului de drept este că normele legale sunt publice pentru toată lumea, cu atât mai mult cu cât implica și actul de justiție. Cât timp aceste hotărâri ale CSAT și protocoalele dintre serviciile de informații și parchete nu sunt publicate, pentru că fiecare cetățean să știe ce conțin, încrederea în justiție nu va fi recâștigată.

Vă solicităm, în consecință, să faceți toate demersurile necesare pentru declasificarea tuturor hotărârile CSAT în baza cărora agenți ai serviciilor de informații au constituit ", se arată în scrisoarea magistraţilor.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră