JO în China: restaurante cu roboți în satul Olimpic pentru a îi proteja pe sportivi de Omicron

25 Ian 2022 | scris de M.N.
JO în China: restaurante cu roboți în satul Olimpic pentru a îi proteja pe sportivi de Omicron Galerie foto (2)

Varianta Omicron Ba2 a fost detectată în China. Și autoritățile nu fac compromisuri cu politica zero Covid, în special cu zece zile înainte de deschiderea Jocurilor Olimpice de iarnă care vor avea loc la Beijing. Pentru a păstra sănătatea sportivilor, autoritățile mizează pe cantine fără bucătari sau ospătari


Cu zece zile înainte de începerea Jocurilor Olimpice de la Beijing, varianta Ba2 a fost detectată în China. Și autoritățile nu fac compromisuri cu politica zero Covid. Pentru a-i proteja pe sportivi, autoritățile se bazează pe cantine automatizate fără bucătari sau ospătari. Prin urmare, roboții sunt cei care vor oferi serviciul, iar conceptul există deja într-o sută de restaurante chinezești.

E ca și cum ai fi într-o navă spațială cu aceste lumini albăstrui, rețeaua de șine și țevi în care circulă farfuriile și armata ei de roboți mici albi încărcați cu tăvi și cu un ecran intermitent. Aici totul este automatizat, după cum explică șeful restaurantului „Sunt mai multe sisteme. Mâncărurile mari, precum fripturile și burgerii, sunt aduse de roboți, iar celelalte sunt trimise printr-un sistem automat de șine și ajung în fața clientului”.

Doar câțiva chelneri umani sunt de serviciu pentru a răspunde la întrebările clienților. Dar obiectivul este evitarea, pe cât posibil, a contactului și deci a riscului de îmbolnăvire. "Ieșim mult mai puțin decât înainte cu epidemia. Dar acest tip de restaurant, mi se pare distractiv. E mai igienic, e mult mai bine așa. Nu există niciun risc", spun tinerii din satul Olimpic

Sunt din ce în ce mai mulți androizi în restaurantele chinezești, mai ieftini decât un chelner, mai eficienți și niciodată bolnavi. Sistemul este atât de bine stabilit încât mesele pentru sportivi în timpul Jocurilor Olimpice de la Beijing vor fi, de asemenea, pregătite și livrate de aceste aparate.

 

Sursa : Europe1

Alte stiri din Sport

Ultima oră