Selfie, metoda de plată posibilă și în România din 2017

30 Oct 2016 | scris de Cristi Semeghin
 Selfie, metoda de plată posibilă și în România din 2017

Identity Check Mobile este o metodă de autentificare biometrică a plăților online, ce poate înlocui parola sau amprenta digitală.

Identity Check Mobile funcționează prin intermediul unei aplicații de telefon mobil, după ce utilizatorul și-a creat un cont și s-a înregistrat într-o bază de date.

În momentul în care dorește validarea unei plăți online, utilizatorul poate alege fie amprenta digitală, fie selfie, selecția ultimei metode activând camera video a telefonului.

Pentru eliminarea posibilelor fraude, care s-ar putea folosi de o imagine statică, pentru a valida plata, prin metoda selfie, utilizatorul trebuie să clipească în momentul autentificării.

Deși pare infailibilă la prima vedere, validarea tranzacțiilor prin metoda selfie, utilizând doar un fișier video, e destul de precară, dacă e să ne gândim la tehnologia efectelor speciale utilizată în filmele de la Hollywood sau la faptul că o comunicație între telefonul mobil și celula GSM, în cazul în care nu este criptată, poate fi interceptată și stocată de un hacker. Dar, în orice vremuri, lacătele sunt doar pentru cei cinstiți, nu?

Alte stiri din It

Ultima oră