Indemnizaţiile pentru creşterea copilului ar putea fi plafonate de anul viitor

08 Mai 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Indemnizaţiile pentru creşterea copilului ar putea fi plafonate de anul viitor

Vicepremierul Sevil Shhaideh declară că Ministerul Muncii şi Ministerul Finanţelor fac "analize şi calcule de impact" pentru o eventuală plafonare a indemnizaţiei pentru creşterea copilului începând de anul viitor.

Vicepremierul nu a detaliat la Antena 3 care ar fi cuantumul plafonării, dar a anunţat ca guvernul ia în calcul o posibilă prelungire a perioadei de acordare a indemnizaţiei, de la 2 ani la 4 ani. Sevil Shhaideh a mai spus că analiza va fi terminată în semestrul 2, astfel încât eventualele modificări să fie luate în calcul pentru construcţia bugetului pentru 2018.

Conform documentelor publicate vineri de profit.ro, plafonarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului face parte dintr-un set de măsuri pregătite de Guvern pentru creșterea veniturilor bugetare.

Astfel, Guvernul apreciază că, în vederea utilizării eficiente a resurselor bugetare alocate pentru prestații sociale, ar fi oportună plafonarea indemnizației pentru creșterea copilului (ICC) la un nivel maxim cuprins între 5.000 – 10.000 lei, dar și introducerea cardului social de beneficii.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră