iMAP București 2020: „One World. One Heart”, concurs de video mapping

16 Apr 2020 | scris de A.A.
iMAP București 2020: „One World. One Heart”, concurs de video mapping

Sub deviza „One World. One Heart”, iMapp Bucharest – unul dintre cele mai importante concursuri de video mapping din lume (liantul unui circuit internațional al artelor vizuale), organizat de Primăria Capitalei, prin Creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, a lansat o inițiativă artistică prin care se aduce un mesaj de solidaritate și speranță la nivel mondial, în contextul internațional actual al pandemiei de COVID – 19, care a generat distanțarea socială ca măsură necesară de prevenire.

Proiectul de conștientizare publică a susținerii reciproce - „One World. OneHeart”, implementat prin intermediul artelor vizuale la nivel internațional, a fost realizat pro bono de artiștii implicați și susținut tehnic și logistic de parteneri, fără costuri din bugetul Primăriei Capitalei sau din al Creart.

46 de artiști internaționali din domeniul audiovizual au fost invitați să creeze animații 3D cu o durată de 10 secunde, pornind de la același element – o inimă, întărind, prin forța creativă, mesajul campaniei de solidaritate la nivel internațional. Lucrările au fost reunite într-un singur video, care va fi proiectat simultan pe fațadele unor clădiri din întreaga lume, respectiv din București (România), Budapesta (Ungaria), Seattle (S.U.A.), Monterrey (Mexic).

În București, aceste lucrări vor fi proiectate pe fațada Palatului Parlamentului, vineri, 17 aprilie 2020, la ora 22:00, și vor fi prezentate publicului, online, pe pagina de Facebook iMapp Bucharest – printr-un live streaming(www.facebook.com/iMappBucharest).

Tema acestei campanii de conștientizare este „One World. OneHeart.”, fiind dublată de hashtag-urile #staybrave– un omagiu adus eroilor din linia întâi în lupta cu noul coronavirus// #strongertogether – un mesaj pentru toți cei care stau acasă, salvând viețile multora, știind că responsabilitatea face o diferență reală// #lovecandoanything – o reprezentare a manierei în care arta poate transmite cele mai nobile sentimente, se precizează în comunicatul oficial al Primăriei Generale.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră