Să-mi dai bufniţele înapoi! Ghiţă îi dă Codruţei Kovesi înapoi „amintirile“

11 Oct 2016 | scris de Mara Răducanu
Să-mi dai bufniţele înapoi! Ghiţă îi dă Codruţei Kovesi înapoi „amintirile“

 

Sebastian Ghiță a venit la DNA cu o cutie roșie în care avea o pereche de bufnițe aurite despre care spune că i-au fost făcute cadou de Laura Codruța Kovesi. „Mi-am adus aminte că la una dintre vizite mi-a făcut cadou (Kovesi — n.r.) niște bufnițe și pentru că suntem în dosarul cu domnul Portocală (procurorul Mircea Negulescu), cu denunțătorul Vampir, cu denunțătoarea Sexi, cu Toni Blair, m-am gândit și eu că bufnițele pe care mi le-a făcut cadou atunci pot să i le dau înapoi, că am văzut eu la Vanghelie și la Geoană că au dat ceasurile înapoi la DNA și nu au mai avut nicio problemă. Astea au fost bufnițele pe care mi le-a dat cadou doamna Kovesi atunci. Erau două bufnițe lipite, simbol al prieteniei, și devreme ce lucrurile s-au schimbat și s-au transformat, m-am gândit să-i aduc bufnițele înapoi", a declarat Sebastian Ghiță, citat de agerpres.ro. 

Întrebat în ce context i-a fost date bufnițele, el a spus că le-a primit în cadrul unei vizite pe care Laura Codruța Kovesi a făcut-o la domiciliul său. Totodată, întrebat dacă poate dovedi faptul că a primit acele bufnițe de la procurorul șef al DNA, Ghiță a spus că nu poate și nici nu-și amintește exact când anume s-a întâmplat acest lucru, spunând că a fost în urmă cu câțiva ani.

"Într-o zi când a venit la mine acasă mi-a adus bufnițele astea și acum vreau să-i duc bufnițele, să i le trimită domnul Portocală înapoi. (...) Dânsa știe dacă mi le-a adus cadou sau nu. Sunt convins că nu o să-i pice bine gestul meu, dar asta simt eu, că trebuie să-i dau bufnițele înapoi", a mai spus Ghiță.  Sebastian Ghiță a fost citat să se prezinte la sediul DNA pentru a fi audiat în dosarul cunoscut sub numele "Ghiță-Ponta-Blair", în care deputatul este urmărit penal pentru spălare de bani. În acest dosar s-au mai prezentat în cursul aceleiași zile la sediul DNA Ploiești Ionuț Iordăchescu, cunoscut drept interpus al lui Ghiță în mai multe societăți, și Sorin Chirilă, vărul soției lui Sebastian Ghiță, de asemenea cunoscut ca interpus al acestuia din urmă.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră